Skip to content

Lars van Berkel tweede in eindstand Frans zandkampioenschap

Lars van Berkel tweede in eindstand Frans zandkampioenschap

Lars van Berkel van het SR Racing Honda Motoblouz team is in de eindstand van het Franse zandkampioenschap op een tweede plaats geëindigd. Van Berkel heeft een heel sterk kampioenschap gereden waarbij hij in vijf van de zes wedstrijden in de top vijf te vinden was met daarbij twee podium plaatsen.

Na zijn derde plaats in Le Touquet in 2022 was van Berkel vastbesloten om dit resultaat te evenaren of zelfs te verbeteren in 2023. Er werd een plan van aangepakt gemaakt en van Berkel ging aan de slag om aan de details te werken waarvan hij vond dat hij zichzelf kon verbeteren.

In de vijf wedstrijden die aan Le Touquet vooraf gingen, oogde van Berkel sterk. Hij was in iedere wedstrijd in de running voor de podiumplaatsen en mocht er twee keer op plaats nemen. In de laatste weken tot aan Le Touquet stond zijn leven volledig in het teken van deze grote wedstrijd.

In Le Touquet liep alles volgens plan. Van Berkel had een goed ritme in handen en streed de hele wedstrijd samen met Cyril Genot en Yentel Martens om de tweede plaats in de wedstrijd. Op een derde plaats begon hij aan de laatste ronde maar helaas kwam hij hierin met een achterblijver in aanraking waarbij zijn voorrem schijf zodanig verbogen raakte, dat het wiel niet meer wilde draaien. Gelukkig kreeg van Berkel hulp van een andere rijder zodat hij met een waterpomp tang de schijf weer draaiend maakte en zijn weg kon vervolgen. Omdat hij hier meer dan tien minuten had verloren, waren zijn kansen op het podium verkeken en werd nu als vijfde afgevlagd.

Commentaar Lars van Berkel: ‘’Ik was na de finish diep teleurgesteld. Dit was voor mij een kans om opnieuw op het podium te eindigen. Ik heb de laatste weken alles gelaten voor deze wedstrijd. Alles stond in het teken van deze wedstrijd. Om dan een podiumplaats op deze manier te verliezen is zwaar. Maar nu we weer tot bezinning zijn gekomen, kan ik toch trots terug blikken op het Franse zandkampioenschap waarin ik tweede ben geworden. We hebben veel nieuwe ervaringen opgedaan waar we dit jaar mee aan het werk gaan om volgend jaar opnieuw een gooi te doen naar het podium.’’

Gerelateerde nieuwsberichten

Lars van Berkel vijfde in Frans zandkampioenschap in Saint Leger de Balson

Lars van Berkel van het SR Racing Honda team is in de vijfde wedstrijd van

Lars van Berkel vierde in Hossegor

De vierde wedstrijd van het Franse zandkampioenschap werd verreden in Hossegor, wat een echte strandrace

Lars van Berkel tweede in Frans zandkampioenschap op Loon Plage

Lars van Berkel van het SR Racing Honda Motoblouz team is in de derde wedstrijd

Lars van Berkel tweede in het Franse zandkampioenschap in Magesq

Lars van Berkel van het Honda SR Racing Motoblouz team is in de tweede wedstrijd