Skip to content

Geen loon naar werken voor Lars van Berkel in Hossegor

Geen loon naar werken voor Lars van Berkel in Hossegor

Lars van Berkel van het SR Racing Honda Motoblouz team heeft tijdens de vierde wedstrijd van het Franse zandkampioenschap in Hossegor geen loon naar werken gehad. Van Berkel kwam op een tweede plaats rijdend met nog zestig meter te gaan zonder benzine te staan maar gaf alles wat hij had en duwde zijn motor alsnog op een tweede plaats over de finish. Omdat hij na de finish niets meer aan zijn motor mocht doen, kon hij niet tanken en geen geluidsmeting doen. Dit betekende dat hij tien strafplaatsen kreeg en als twaalfde werd geklasseerd!

Lars pakte een goede start en reed tijdens de eerste ronde aan de leiding. Daarna maakte hij een paar valpartijen maar wist vervolgens terug te komen naar een derde plaats. Met een goed ritme wist hij deze positie vast te houden tot in de laatste ronde. Toen Cyril Genot zonder benzine kwam te staan, stootte Lars door naar een tweede plaats. Echter met nog 60 meter te gaan, kwam ook Lars zonder benzine te staan. Dit betekende niet dat de wedstrijd voorbij was voor Lars want hij gaf alles wat er in zijn lichaam zat en duwde zijn motor door het zand heen naar de finish. Hij kwam op een tweede plaats over de finish maar de regels zeggen dat je direct daarna een geluidstest moet doen zonder iets aan de motor te mogen doen. Omdat Lars geen brandstof in de motor mocht doen, kon hij geen geluidstest doen waardoor hij een straf kreeg van tien plaatsen en als twaalfde werd geklasseerd!

Uitslag Frans zandkampioenschap Hossegor:
1 Todd Kellett
2 Jeremy Hauquier
3 Richard Fura
4 Jeremy Knuiman
5 David Abgrall
12 Lars van Berkel

Gerelateerde nieuwsberichten

Lars van Berkel vijfde in Frans zandkampioenschap in Saint Leger de Balson

Lars van Berkel van het SR Racing Honda team is in de vijfde wedstrijd van

Lars van Berkel vierde in Hossegor

De vierde wedstrijd van het Franse zandkampioenschap werd verreden in Hossegor, wat een echte strandrace

Lars van Berkel tweede in Frans zandkampioenschap op Loon Plage

Lars van Berkel van het SR Racing Honda Motoblouz team is in de derde wedstrijd

Lars van Berkel tweede in het Franse zandkampioenschap in Magesq

Lars van Berkel van het Honda SR Racing Motoblouz team is in de tweede wedstrijd