Skip to content

Lars van Berkel laat goede snelheid zien in AMA Pro Motocross in Unadilla

Lars van Berkel laat goede snelheid zien in AMA Pro Motocross in Unadilla

Lars van Berkel heeft in de AMA Pro Motocross in Unadilla een goede snelheid laten zien. Door een valpartij in de eerste ronde van de eerste manche kwam hij niet verder dan een dertigste plaats. In de tweede manche reed hij in de beginfase op een 22ste plaats totdat zijn schouderblessure op begon te spelen. Daarnaast kreeg hij af te rekenen met een lekke band waardoor hij genoegen moest nemen met een vijfendertigste plaats.

Maar liefst 95 rijders hadden zich aangemeld om zich te proberen te kwalificeren voor de wedstrijd. Lars wist zich rechtstreeks vanuit de tijdtraining te kwalificeren en kon aan de voorbereiding op de eerste manche beginnen.

In de eerste manche pakte hij een goede start maar door een valpartij in de eerste ronde werd hij teruggeslagen naar een laatste plaats. Alles gevend probeerde hij er nog het hoogst haalbare uit te halen en finishte op een dertigste plaats.

Ook in de tweede manche wist van Berkel een hele goede start te pakken en reed in het begin goed mee op een 22ste plaats. Echter na vijf ronden begon zijn schouderblessure op te spelen. Lars had veel pijn en voelde dat de kracht steeds minder werd. Hier kwam ook nog een lekke band bij waardoor op een vijfendertigste plaats over de finish kwam.

Commentaar Lars van Berkel: ‘’De schouder is zeer pijnlijk en stijf waardoor ik eigenlijk al voor 99 procent heb besloten om de volgende wedstrijd in Budds Creek te laten schieten met het oog op het aankomende strandrace seizoen in Frankrijk. Dit is heel jammer maar door mijn deelname aan de wedstrijden hier in Amerika ben ik wel een enorme ervaring rijker.’’

Gerelateerde nieuwsberichten

Lars van Berkel vijfde in Frans zandkampioenschap in Saint Leger de Balson

Lars van Berkel van het SR Racing Honda team is in de vijfde wedstrijd van

Lars van Berkel vierde in Hossegor

De vierde wedstrijd van het Franse zandkampioenschap werd verreden in Hossegor, wat een echte strandrace

Lars van Berkel tweede in Frans zandkampioenschap op Loon Plage

Lars van Berkel van het SR Racing Honda Motoblouz team is in de derde wedstrijd

Lars van Berkel tweede in het Franse zandkampioenschap in Magesq

Lars van Berkel van het Honda SR Racing Motoblouz team is in de tweede wedstrijd