Skip to content

Lars van Berkel komt dicht in de buurt van punten in AMA Pro Motocross in Millville

Lars van Berkel komt dicht in de buurt van punten in AMA Pro Motocross in Millville

Honda-rijder Lars van Berkel is in de AMA Pro Motocross 450 in Millville dicht bij het scoren van punten gekomen. In de eerste manche finishte van Berkel als eenentwintigste en in de tweede manche kwam totaal leeg gereden op een vierentwintigste plaats over de finish.

De dag van Lars begon positief met een eenentwintigste tijd in de eerste training. Voor de tweede training was de baan gevlakt voor de A groep. Lars zat in de B groep en omdat er in de A groep op het vlakke circuit toch wat harder gereden kon worden, viel van Berkel 15 plaatsen terug en kwalificeerde zich daardoor van beide groepen uiteindelijk als zesendertigste voor de wedstrijd.

De temperaturen waren met 30 graden best hoog maar door de hoge luchtvochtigheid had Lars wat druk op het hoofd. Ondanks dit begon hij met vertrouwen aan de eerste manche. Wel mocht hij pas als zesendertigste oprijden naar het starthek waardoor hij verre van ideaal achter het starthek stond.

In de eerste manche heeft Lars de hele wedstrijd redelijk goed kunnen pushen. Wel waren er de hele dag problemen met de transponders maar zover wij het kunnen bekijken is hij op een eenentwintigste plaats geëindigd en heeft hiermee net geen punten weten te pakken.

Tussen de eerste en tweede manche zit slechts 45 minuten en daardoor was er maar weinig tijd om te herstellen. In de tweede manche pakte hij een goede start en kon rond de twintigste plaats aan de wedstrijd beginnen. Vanwege de hoge luchtvochtigheid was Lars na tien minuten helemaal kapot, iets wat hij nog nooit heeft meegemaakt. Het leek wel of ik in een sauna aan het crossen was zei Lars na de wedstrijd. Ondanks de vermoeidheid bleef Lars door gaan tot aan de finish en wist op een vierentwintigste plaats over de finish te komen.

Het was voor van Berkel een hele ervaring waarbij hij net niet in de punten is geëindigd. In het dagklassement is hij op een eenentwintigste plaats geëindigd. Nu zal van Berkel zo’n 2000 kilometer met de auto af moeten leggen om aankomend weekend deel te kunnen nemen aan de volgende wedstrijd in Washougal, Washington.

Daguitslag AMA Pro Motocross 450 Milville:
1 Eli Tomac 1-1
2 Chase Sexton 2-2
3 Jason Anderson 3-4
4 Christian Craig 5-3
5 Ryan Dungey 4-6
21 Lars van Berkel 21-24

Gerelateerde nieuwsberichten

Lars van Berkel vijfde in Frans zandkampioenschap in Saint Leger de Balson

Lars van Berkel van het SR Racing Honda team is in de vijfde wedstrijd van

Lars van Berkel vierde in Hossegor

De vierde wedstrijd van het Franse zandkampioenschap werd verreden in Hossegor, wat een echte strandrace

Lars van Berkel tweede in Frans zandkampioenschap op Loon Plage

Lars van Berkel van het SR Racing Honda Motoblouz team is in de derde wedstrijd

Lars van Berkel tweede in het Franse zandkampioenschap in Magesq

Lars van Berkel van het Honda SR Racing Motoblouz team is in de tweede wedstrijd