Skip to content

Lars van Berkel scoort sterke zesde plaats in de Dutch Masters of Motocross in Rhenen

Lars van Berkel scoort sterke zesde plaats in de Dutch Masters of Motocross in Rhenen

Lars van Berkel van het SR Racing Honda Motoblouz team heeft in de laatste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Rhenen een sterke zesde plaats weten te behalen. Vanwege een afgeknapte ketting was zijn eerste manche al snel over maar in de tweede manche kwam van Berkel ijzersterk terug door zesde te worden.

Gelijk vanaf het begin af aan had van Berkel een goed gevoel op de motor. Op het harde circuit was dit in de tijdtraining al te zien toen hij een zesde tijd op de klok wist te zetten. Het was bijzonder warm in Rhenen maar dit deerde van Berkel niet en vol goede moed begon hij aan de voorbereiding op de eerste manche.

Hij begon goed aan de manche maar helaas kreeg hij in de derde ronde op een zevende plaats rijdend een tegenslag te verwerken. Er kwam een steen bekneld te zitten tussen de ketting en deze knapte af. Dit betekende het einde van de wedstrijd voor Lars.

In de tweede manche revancheerde van Berkel zich. Hij kwam goed weg bij de start en kon op een zevende plaats aan de wedstrijd beginnen. Echter tijdens de derde ronde kwam hij op spectaculaire wijze ten val en werd teruggeslagen naar een negentiende plaats. Van Berkel herstelde zich goed na de valpartij en vocht zich in de hitte helemaal terug naar een goede zesde plaats.

Door zijn nulscore eindigde van Berkel in het dagklassement net buiten de top tien en werd elfde.

Daguitslag Dutch Masters 500 Rhenen:
1 Glenn Coldenhoff 47 Pnt
2 Romain Febvre 43 Pnt
3 Brent van Doninck 40 Pnt
4 Calvin Vlaanderen 40 Pnt
5 Freek van der Vlist 31 Pnt
11 Lars van Berkel 15 Pnt

Gerelateerde nieuwsberichten

Lars van Berkel laat goede snelheid zien in AMA Pro Motocross in Unadilla

Lars van Berkel heeft in de AMA Pro Motocross in Unadilla een goede snelheid laten

Lars van Berkel komt dicht in de buurt van punten in AMA Pro Motocross in Millville

Honda-rijder Lars van Berkel is in de AMA Pro Motocross 450 in Millville dicht bij

Lars van Berkel van start in twee AMA Pro Motocross wedstrijden in Amerika

Lars van Berkel zal in de aankomende twee weekenden aan de start komen in twee

Lars van Berkel wint MX Airtime en finisht in de top tien in Cassel

Lars van Berkel van het SR Racing Honda Motoblouz team heeft op zaterdag MX Airtime