Skip to content

Lars van Berkel op het podium in Frans zandkampioenschap in Grayan

Lars van Berkel op het podium in Frans zandkampioenschap in Grayan

Lars van Berkel van het SR Honda Racing Motoblouz team is in de voorlaatste wedstrijd van het Franse zandkampioenschap in Grayan op het podium geëindigd. Van Berkel bleef tot in de slotfase knokken voor wat hij waard was en wist als derde over de finish te komen.

De start van de wedstrijd verliep niet zo goed voor Lars want na het vallen van het starthek werd hij gelijk ingesloten door Todd Kellett. Omdat het strand vol met stenen lag, werd hij daardoor op het lange rechte stuk gelijk flink bekogeld. Met een snelheid van 160 kilometer per uur ging van Berkel over het rechte stuk en remde laat bij het ingaan van de eerste bocht. Dit zorgde ervoor dat hij vanaf een negende positie door schoof naar een vijfde plaats. Hier hield van Berkel in de eerste paar ronden stand en werkte zich vervolgens op naar een derde plaats.

‘’Ik heb een tijd in gevecht gezeten met Todd Kellett en Yentel Martens. Vanwege het weer was het moeilijk met de bril waardoor ik deze af moest zetten en een ronde zonder heb moeten rijden. Toch verliep de wedstrijd goed en kwam ik na een uur op slechts 30 seconden van de kopmannen langs. In het tweede uur ben ik twee keer met een achterblijver gevallen en heb ik een keer een boom geraakt. Omdat mijn handkap omhoog gebogen was, ontstond er een probleem met de koppeling waardoor deze in de slotfase begon te slippen. Ik heb de wedstrijd tot een goed einde kunnen brengen en kreeg in de laatste ronde nog een cadeau toen Yentel Martens zonder benzine kwam te staan waardoor ik een positie op schoof en derde werd,’’ vertelt Lars.

Van Berkel kan tevreden terug blikken op de wedstrijd in Grayan en zal zijn voorbereiding op de Le Touquet strandrace in de komende weken verder zetten.

Uitslag Frans zandkampioenschap Grayan:
1 Todd Kellett
2 Milko Potisek
3 Lars van Berkel
4 Alexis Collignon
5 Richard Fura

Fotocredits – Pascal Haudiquert

Gerelateerde nieuwsberichten

Lars van Berkel vijfde in Frans zandkampioenschap in Saint Leger de Balson

Lars van Berkel van het SR Racing Honda team is in de vijfde wedstrijd van

Lars van Berkel vierde in Hossegor

De vierde wedstrijd van het Franse zandkampioenschap werd verreden in Hossegor, wat een echte strandrace

Lars van Berkel tweede in Frans zandkampioenschap op Loon Plage

Lars van Berkel van het SR Racing Honda Motoblouz team is in de derde wedstrijd

Lars van Berkel tweede in het Franse zandkampioenschap in Magesq

Lars van Berkel van het Honda SR Racing Motoblouz team is in de tweede wedstrijd