Skip to content

Lars van Berkel in de top tien in Dutch Masters of Motocross Arnhem

Lars van Berkel in de top tien in Dutch Masters of Motocross Arnhem

Slechts twee weken na zijn topprestatie tijdens Le Touquet waarin hij derde werd, ging Lars van Berkel van start in de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Arnhem. Na zijn fysieke inspanning tijdens Le Touquet was van Berkel ziek geworden en hier was hij nog maar amper van hersteld. Toch was hij vastbesloten om in Arnhem te starten omdat er in Nederland al lang geen grote wedstrijden meer waren geweest.

‘’Door mijn voorbereiding op het Franse zandkampioenschap en Le Touquet heb ik de laatste zes maanden ongeveer drie keer op een crossbaan gereden. Daardoor was de voorbereiding op de wedstrijd in Arnhem zeer minimaal. Ook was ik nog niet volledig hersteld van mijn ziekte na Le Touquet,’’ vertelt Lars.

Ondanks dit ging het rijden lekker met van Berkel. In zowel de eerste als de tweede manche kwam hij niet goed uit de start en maakte hij in de eerste ronde iets mee waardoor hij op achtervolgen was aangewezen. In de eerste manche vocht hij zich terug naar een negende plaats maar bij een inhaalmanoeuvre kwam hij ten val en werd teruggeslagen naar een veertiende plaats. Hij zette terug de achtervolging in en wist zich in de laatste ronde nog van een twaalfde plaats terug op te werken naar een tiende plaats.

Ook in de tweede manche kende van Berkel tegenslag in de eerste ronde toen er een andere rijder vlak voor hem viel. Lars kon hem niet meer ontwijken en viel ook. Net als in de eerste manche kwam hij goed terug naar voren en kwam hij uiteindelijk moegestreden op een tiende plaats over de finish.

Met tweemaal een tiende plaats in de manches eindigde hij ook in het dagklassement op een tiende plaats.

‘’Ik mag niet klagen met de uitslagen in Arnhem. Het was een mooie wedstrijddag en het was fijn dat er weer eens een grote wedstrijd was in Nederland. Ik ga nu even rust pakken en ga me dan voorbereiden op de volgende Dutch Masters wedstrijd in Oldebroek.’’

Daguitslag Dutch Masters 500 Arnhem:
1 Calvin Vlaanderen 47 Pnt
2 Brian Bogers 45 Pnt
3 Glenn Coldenhoff 42 Pnt
4 Micha Boy de Waal 34 Pnt
5 Sven van der Mierden 30 Pnt
10 Lars van Berkel 22 Pnt

Gerelateerde nieuwsberichten

Lars van Berkel laat goede snelheid zien in AMA Pro Motocross in Unadilla

Lars van Berkel heeft in de AMA Pro Motocross in Unadilla een goede snelheid laten

Lars van Berkel komt dicht in de buurt van punten in AMA Pro Motocross in Millville

Honda-rijder Lars van Berkel is in de AMA Pro Motocross 450 in Millville dicht bij

Lars van Berkel van start in twee AMA Pro Motocross wedstrijden in Amerika

Lars van Berkel zal in de aankomende twee weekenden aan de start komen in twee

Lars van Berkel scoort sterke zesde plaats in de Dutch Masters of Motocross in Rhenen

Lars van Berkel van het SR Racing Honda Motoblouz team heeft in de laatste wedstrijd