Skip to content

Lars van Berkel begint het ONK 500 met vijfde plaats in Lierop

Lars van Berkel begint het ONK 500 met vijfde plaats in Lierop

Lars van Berkel is in de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Lierop in de top vijf geëindigd. In de eerste manche kwam de crosser uit Veghel na een valpartij in de eerste ronde helemaal vanaf een laatste plaats terug naar een zesde positie. Hier voegde hij in de tweede manche een vijfde plaats bij, wat hem ook in het dagklassement een vijfde plaats opleverde.

Al enige tijd keek Lars uit naar de wedstrijd op circuit de Herselse bossen in Lierop. Er was een sterk deelnemersveld op de wedstrijd afgekomen en dit zorgde ervoor dat het een spannende wedstrijd beloofde te gaan worden. In de training zette Lars een zesde tijd op de klok en begon vol zelfvertrouwen aan de voorbereiding op de eerste manche.

De eerste manche begon echter met een tegenslag voor van Berkel want in het gedrang van de eerste ronde kwam hij in aanraking met een andere rijder, wat een valpartij tot gevolg had. ‘’Door de valpartij was mijn stuur helemaal scheef komen te staan waardoor ik even de baan uit ben gereden om deze tegen een paaltje weer recht te buigen. Hierbij ging kostbare tijd verloren waardoor ik vanaf een laatste plaats naar voren moest zien te komen. In de slotfase reed ik naar een achtste plaats maar omdat ik in de laatste ronde nog mijn snelste rondetijd neer wist te zetten, kon ik nog twee plaatsen goed maken en eindigde ik op een zesde plaats,’’ vertelt Lars.

In de tweede manche wist van Berkel op een vijfde plaats over de finish te komen. ‘’Het is een hele drukke periode geweest voor mij met de voorbereiding op Le Touquet en daarna werd ik ziek. Nu gaan we even rust nemen en dan gaan we ons voorbereiden op de tweede wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek op 18 april. Ik ben tevreden over het rijden en het was natuurlijk weer fantastisch om een wedstrijd op Lierop te rijden.”

Daguitslag ONK 500 Lierop:
1 Calvin Vlaanderen 50 Pnt
2 Brent van Doninck 45 Pnt
3 Micha Boy de Waal 41 Pnt
4 Sven van der Mierden 38 Pnt
5 Lars van Berkel 36 Pnt

Fotocredits – Niek Kamper

Gerelateerde nieuwsberichten

Lars van Berkel laat goede snelheid zien in AMA Pro Motocross in Unadilla

Lars van Berkel heeft in de AMA Pro Motocross in Unadilla een goede snelheid laten

Lars van Berkel komt dicht in de buurt van punten in AMA Pro Motocross in Millville

Honda-rijder Lars van Berkel is in de AMA Pro Motocross 450 in Millville dicht bij

Lars van Berkel van start in twee AMA Pro Motocross wedstrijden in Amerika

Lars van Berkel zal in de aankomende twee weekenden aan de start komen in twee

Lars van Berkel scoort sterke zesde plaats in de Dutch Masters of Motocross in Rhenen

Lars van Berkel van het SR Racing Honda Motoblouz team heeft in de laatste wedstrijd