Skip to content

Lars van Berkel scoort top drie plaats in het ONK 500 in Gemert

Lars van Berkel scoort top drie plaats in het ONK 500 in Gemert

Lars van Berkel van het SR Racing Honda Motoblouz team heeft in het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Gemert een top drie plaats weten te behalen. In de eerste manche kwam van Berkel na een matige start en een valpartij niet verder dan een vijfde plaats. In de tweede manche deed hij het twee plaatsen beter en kende hij een sterke laatste tien minuten van de wedstrijd waardoor hij als derde over de finish wist te komen.

In de training liep het allemaal lekker met Lars en hij slaagde erin om een scherpe tijd op de klok te zetten. Hij sloot de sessie af als tweede en begon met vertrouwen aan de voorbereiding op de eerste manche.

Bij de start van de eerste manche was zijn reactie goed maar helaas kwam hij in de eerste bocht in het gedrang terecht en moest vanaf een vijftiende plaats terug naar voren zien te komen. Omdat de baan nog vrij snel was, had hij het moeilijk om snel rijders te passeren. Tijdens zijn opmars kwam hij ook nog een keer ten val maar dit weerhield Lars er niet van om nog eens aan te zetten. In de slotfase zette hij de aanval in op de vierde man maar kwam helaas net tekort en finishte op een vijfde plaats.

In de tweede manche verliep zijn eerste bocht beter en kon hij net buiten de top vijf aan de wedstrijd beginnen. Naarmate de manche vorderde begon het rijden steeds beter te gaan en kende hij een sterke laatste tien minuten. Van Berkel wist de manche op een derde plaats af te sluiten en werd hiermee vierde in het dagklassement.

Commentaar Lars van Berkel: β€˜β€™Het rijden ging niet verkeerd maar dit zijn nog niet de resultaten waar ik voor wil gaan. Aanstaande woensdag nieuwe kansen bij de volgende ONK in Marum.’’

Daguitslag ONK 500 Gemert:
1 Sven van der Mierden 100 Pnt
2 Freek van der Vlist 78 Pnt
3 Micha Boy de Waal 78 Pnt
4 Lars van Berkel 77 Pnt
5 Rene de Jong 75 Pnt

Gerelateerde nieuwsberichten

Lars van Berkel laat goede snelheid zien in AMA Pro Motocross in Unadilla

Lars van Berkel heeft in de AMA Pro Motocross in Unadilla een goede snelheid laten

Lars van Berkel komt dicht in de buurt van punten in AMA Pro Motocross in Millville

Honda-rijder Lars van Berkel is in de AMA Pro Motocross 450 in Millville dicht bij

Lars van Berkel van start in twee AMA Pro Motocross wedstrijden in Amerika

Lars van Berkel zal in de aankomende twee weekenden aan de start komen in twee

Lars van Berkel scoort sterke zesde plaats in de Dutch Masters of Motocross in Rhenen

Lars van Berkel van het SR Racing Honda Motoblouz team heeft in de laatste wedstrijd