Lars van Berkel op het podium in strandrace in Loon Plage

Lars van Berkel op het podium in strandrace in Loon Plage

Lars van Berkel van het SR Honda Racing Motoblouz team is in de internationale strandrace in het Franse Loon Plage op het podium geëindigd. Van Berkel kwam in het totaalklassement als derde binnen maar werd tweede van de individuele rijders en kan hiermee tevreden terug blikken op de zware wedstrijd.

De wedstrijd in Loon Plage duurde 2,5 uur en was een goede training voor de komende wedstrijden van het Franse zandkampioenschap. De rijders hadden de keuze om de wedstrijd samen met een andere rijder te rijden of individueel. Lars koos ervoor om de wedstrijd alleen te rijden, wat betekende dat hij de volledige lengte van de wedstrijd zelf af moest leggen.

Van Berkel ging goed van start en kon op een vijfde plaats aan de wedstrijd beginnen. Echter tijdens de eerste ronde ging het mis bij het passeren van de vierde man waardoor hij even ten val kwam en er plaatsen verloren gingen. Vervolgens begon hij aan een achtervolging maar kwam achter een andere rijder te zitten die hij niet makkelijk kon passeren. Toen hij deze eenmaal was gepasseerd begon het lekker te gaan en kwam hij naar voren.

‘’Het rijden ging goed en het was zeker weer een stap in de goede richting. Het was lastig met de bril want door het vocht kwam er aanslag op. Hierdoor heb een extra pitstop moeten doen en ben ik drie keer binnen geweest in plaats van twee keer. Ik ben als derde over de finish gekomen maar was hiermee de tweede individuele rijder en daar ben ik tevreden over,’’ vertelt Lars!

De volgende wedstrijd van het Franse zandkampioenschap wordt op zondag 9 januari verreden in Grayan.

Uitslag internationale strandrace Loon Plage:
1 Jeffrey Herlings – Brian Bogers
2 Todd Kellett
3 Lars van Berkel
4 Matheo Miot
5 Jeremy Hauquier

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com