Teveel geluid kost Lars van Berkel podiumplaats in Frans zandkampioenschap in Magescq

Teveel geluid kost Lars van Berkel podiumplaats in Frans zandkampioenschap in Magescq

Lars van Berkel van het SR Racing Honda Motoblouz team heeft een sterke derde wedstrijd om het Franse zandkampioenschap in Magescq gereden en kwam als derde over de finish. Echter na de finish produceerde zijn motor 0.3 teveel geluid waardoor hij een tijdstraf kreeg en uiteindelijk vierde werd.

De baan van Magescq had wel iets weg van de crossbaan van Berghem, met de jeugdbaan erbij en een bosgedeelte, wat het circuit zo’n zeven kilometer lang maakte. Na het vallen van het starthek kwam Lars goed weg en zat rond de zevende plaats. Lang zat hij in strijd met Yentel Martens om de zesde plaats. Na anderhalf uur voelde van Berkel zich nog steeds goed, al liepen de rijders voor hem iets weg omdat hij niet de juiste lijnen reed. Dankzij de tips op het pitboard kon hij dit verbeteren en begon te versnellen. Na de laatste pitstop had hij een achterstand van twee minuten op Martens maar door het goede ritme dat hij in handen had, wist hij zijn achterstand weg te werken en kreeg de derde plaats in handen. Van Berkel hield stand tot aan de finish en kwam na 2,5 uur totaal leeg gereden over de finish.

Na de finish kreeg hij een flinke domper te verwerken want bij de geluidsmeting produceerde zijn motor 0.3 teveel geluid waardoor hij straftijd kreeg en terug viel naar een vierde plaats. Dit betekende voor van Berkel dat hij zijn podiumplaats in moest leveren.

‘’Ik baal er enorm van. Dit is niet het nieuws dat je wilt krijgen als je helemaal kapot bent en denkt dat je op het podium bent geëindigd. Helaas mocht het deze ronde niet zo zijn voor mij. Desondanks ben ik tevreden over het rijden en ben ik voor mijn gevoel op het podium geëindigd. Ik zit op de goede weg. Het rijden gaat goed, ik ben fit en vanaf hier bouwen we verder,’’ vertelt Lars.

Aankomend weekend staat voor van Berkel de vierde wedstrijd van het Franse zandkampioenschap op het programma in Hossegor.

Uitslag Frans zandkampioenschap Magescq:
1 Milko Potisek
2 Todd Kellett
3 Anthony Bourdon
4 Lars van Berkel
5 Yentel Martens

Fotocredits – Pascal Haudiquert

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com