Veel positiviteit voor Lars van Berkel in Berck sur Mer

Veel positiviteit voor Lars van Berkel in Berck sur Mer

Lars van Berkel van het SR Racing Motoblouz team heeft tijdens de eerste wedstrijd van het Franse zandkampioenschap in Berck sur Mer veel positiviteit gekend. In de manches was hij beide keren in de top drie te vinden waardoor hij met vertrouwen aan de finale begon. Echter hierin kwam hij in de startbocht ten val waardoor hij helemaal van achter uit het veld terug naar voren moest zien te komen en uiteindelijk na nog een valpartij negende werd.

In de eerste manche pakte van Berkel een goede start en kon op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. Al snel wist hij door te stoten naar de koppositie en wist met een goed tempo een gat te slaan op de tweede man. Echter omdat hij zijn ritme verloor, kwamen Yentel Martens en Anthony Bourdon hem voorbij maar van Berkel gaf zich niet zomaar gewonnen en begon in de slotfase weer beter in zijn ritme te komen. Hij werkte een mooie strijd af met Bourdon maar kon het gevecht net niet in zijn voordeel beslissen en werd derde. Omdat de winnaar een straf kreeg, werd van Berkel op een tweede plaats geklasseerd.

Ook in de tweede manche kwam van Berkel goed weg bij de start en dook op een derde plaats de startbocht in. Al snel stootte hij door naar een tweede plaats en ging de strijd aan met Yentel Martens om de eerste plaats. Heel even pakte hij de koppositie over maar deze moest hij ook weer afstaan. Er ontstond een gat van zo’n tien seconden maar in de slotfase kwam van Berkel weer dichterbij en finishte op vijf seconden van Martens op een tweede plaats.

Met vertrouwen begon hij aan de finale en ging vol goede moed van start. Hij zat er goed bij maar omdat Milko Potisek in de eerste bocht korter draaide dan hij had verwacht, moest van Berkel scherper indraaien en gleed hierdoor onderuit. Er kwamen nog zo’n 130 rijders aan waardoor van Berkel van ver terug moest zien te komen. Ondanks dat hij onderweg het nodige mee maakte, werkte hij zich terug op naar een zevende plaats. Met nog twee ronden te gaan kreeg hij vrij baan en voerde hij het tempo op om te proberen nog meer plaatsen winst te boeken. Helaas gooide toen een valpartij roet in het eten waardoor hij nog twee plaatsen af moest staan en op een negende plaats over de finish kwam.

Commentaar Lars van Berkel: ‘’Ik heb veel positieve punten overgehouden aan vandaag. De snelheid, conditie en de motor zijn goed alleen jammer dat ik het in de finale niet heb kunnen laten zien. Wel ben ik zeer tevreden over het rijden en ik kijk uit naar de volgende wedstrijd van de competitie.

Uitslag Frans zandkampioenschap Berck sur Mer:
1 Milko Potisek
2 Todd Kellett
3 Yentel Martens
4 Anthony Bourdon
5 Camille Chapeliere
9 Lars van Berkel

Fotocredits – David Morin

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com