Slechte starts en valpartijen maken het Lars van Berkel moeilijk in Loon Plage

Slechte starts en valpartijen maken het Lars van Berkel moeilijk in Loon Plage

Lars van Berkel van het SR Honda Racing Motoblouz team is in de strandrace op Loon Plage zevende geworden. Van Berkel liet een goede snelheid zien maar slechte starts en valpartijen speelden hem parten waardoor hij buiten de top vijf bleef.

De strandrace op Loon Plage is een goede voorbereidingswedstrijd op het Franse zandkampioenschap. Lars maakte hier dankbaar gebruik van en had zich goed voorbereid op de wedstrijd.

De eerste manche begon met een tegenslag want van Berkel kwam bij de start ten val. Hierdoor moest hij vanuit de achterhoede terug naar voren zien te komen en vocht zich helemaal terug naar een achtste plaats. In de tweede manche ging Lars voor een betere start maar ditmaal kwam hij slecht uit het hek en moest opnieuw een inhaalrace rijden. Vanaf een vijfentwintigste plaats wist hij de ene na de andere rijder te passeren en kwam op een zesde plaats over de finish.

Met vertrouwen begon hij aan de superfinale. Ditmaal zat hij er goed vooraan bij met de start en kon goed mee rijden. ‘’Na de goede start kreeg ik een klein probleem met de bril waardoor ik de rijders die voor mij reden, snel wilde passeren. Dit had een valpartij tot gevolg waarbij er vele plaatsen verloren gingen. Omdat de manches hier slechts 20 minuten en een ronde zijn, was er niet veel tijd om plaatsen goed te maken. Ik finishte als zevende maar mijn snelheid en conditie zijn goed. Nu is het voor mij enkel zaak om de fouten eruit te halen,’’ vertelt Lars.

Het Franse zandkampioenschap begint op zondag 17 oktober in Berck sur Mer.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com