Lars van Berkel in de top tien in ADAC Masters in Furstlich Drehna

Lars van Berkel in de top tien in ADAC Masters in Furstlich Drehna

Lars van Berkel van het SR Racing Honda Motoblouz team is in de voorlaatste wedstrijd van de ADAC Masters Series in Furstlich Drehna in de top tien geëindigd. Van Berkel had het hele weekend een goede snelheid maar had wat pech met de starts en omdat de verschillen tussen de rijders klein waren, was het moeilijk om snel plaatsen winst te boeken.

De beste manche van Lars was de eerste manche. Hij startte rond de tiende plaats en wist zich op te werken naar een achtste plaats. Echter door een fout waarbij hij buiten de baan kwam en een donut moest maken verloor hij veel tijd. Van Berkel gaf niet op en begon de verloren tijd goed te maken. Na een sterk gereden wedstrijd wist hij nog zevende te worden en zat op de finish slechts een aantal seconden achter de vijfde man.

Na de eerste manche had de rijder uit Veghel een kleine aanpassing doorgevoerd aan de vering en was gemotiveerd om op zondag goed te scoren. Echter de tweede manche was de moeilijkste manche van het weekend voor Lars. Hij pakte geen goede start en raakte in het midden van de manche even buiten de baan. Dit koste belangrijke tijd waardoor er niet meer in zat dan een twaalfde plaats.

Bij de start van de derde manche raakte Lars het starthek waardoor hij in de achterhoede aan de wedstrijd moest beginnen. Hij begon aan een inhaalrace en zette goede rondetijden op de klok. Echter omdat het moeilijk was om in te halen, moest hij genoegen nemen met een elfde plaats, waarmee hij tiende werd in de daguitslag.

Commentaar Lars van Berkel: ‘’Dit zijn niet de resultaten waar je voor gaat maar ik ben tevreden over het rijden. Het was heel moeilijk om in te halen en de verschillen tussen de rijders waren klein. Ik heb alles gegeven en vanaf hier bouwen we verder naar de volgende wedstrijden.’’

Daguitslag ADAC Masters Drehna:
1 Jordi Tixier 67 Pnt
2 Cyril Genot 60 Pnt
3 Max Nagl 59 Pnt
4 Tom Koch 58 Pnt
5 Jeremy Delince 42 Pnt
10 Lars van Berkel 33 Pnt

Fotocredits – Pascal Haudiquert

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com