Succes en tegenslag voor Lars van Berkel in het Frans Kampioenschap in Magescq

Succes en tegenslag voor Lars van Berkel in het Frans Kampioenschap in Magescq

Lars van Berkel van het SR Racing Motoblouz Honda team heeft in het Frans Kampioenschap in Magescq succes en tegenslag gekend. Van Berkel liet een goede snelheid zien maar zag zijn kansen op een eventuele podiumplaats in rook op gaan door een elektronisch probleem.

Het circuit van Magescq heeft een zanderige ondergrond en hierdoor voelde van Berkel zich gelijk thuis op de baan. In zowel de vrije training als de tijdtraining zette hij de vijfde tijd op de klok en kon hiermee in beide manches een ideale startplaats uitzoeken achter het starthek.

In de eerste manche wist van Berkel na een gecontroleerde wedstrijd op een vijfde plaats over de finish te komen maar in de tweede manche ging hij gelijk in de aanval. Op het zwaarder geworden circuit startte hij als achtste maar kwam in de beginfase naar een derde plaats. Toen Milko Potisek ten val kwam, schoof hij door naar een tweede plaats en begon in te lopen op Benoit Paturel die de leiding in handen had. Helaas kreeg hij toen af te rekenen met een elektronisch probleem waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten!

Omdat Lars in de tweede manche niet tot scoren kwam, moest hij in het dagklassement genoegen nemen met een dertiende plaats. In de komende weken zal van Berkel zijn voorbereiding op het Franse zandkampioenschap verder zetten!

Daguitslag Frans Kampioenschap Magescq:
1 Milko Potisek 50 Pnt
2 Benoit Paturel 44 Pnt
3 Todd Kellett 38 Pnt
4 Maxime Desprey 33 Pnt
5 Anthony Bourdon 32 Pnt
13 Lars van Berkel 

Fotocredits – Ed Bulk

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com