Lars van Berkel in de top vijf in ADAC Masters competitie in Dreetz

Lars van Berkel in de top vijf in ADAC Masters competitie in Dreetz

Lars van Berkel van het SR Honda Motoblouz team is in de derde wedstrijd van de ADAC Masters Series in Dreetz in de top vijf geëindigd. Van Berkel reed een zeer sterke eerste manche waarin hij derde wist te worden. In de tweede manche moest hij na een slechte start van ver komen maar wist er nog een tiende plaats uit te halen. In de derde manche had hij de hele manche mooie gevechten maar kwam net tekort om de vijfde man nog te passeren en werd zesde.

Lars had het juiste gevoel gelijk in handen op het zanderige circuit van Dreetz. In de kwalificatie stond hij lang op de snelste tijd maar moest deze uiteindelijk afstaan aan Jordi Tixier waardoor hij de sessie afsloot op een goede tweede tijd, waarmee hij in beide manches als vierde op mocht rijden naar het starthek in alle drie de manches.

In de eerste manche pakte Lars een goede start en kwam rond de zesde plaats uit de eerste bocht. Al snel wist hij de vierde plaats over te nemen maar moest deze weer afstaan en viel terug naar een vijfde plaats. ‘’Pas in de laatste minuten kwam ik echt op stoom. Ik werkte mijzelf op naar een derde plaats en ging in de laatste ronde in de aanval op Cyril Genot. Ik kwam er in de ritme sectie naast maar zat aan de verkeerde kant waardoor ik als derde over de finish kwam,’’ vertelt Lars.

De tweede en derde manche stonden op zondag op het programma. In de tweede manche kwam Lars niet goed uit de start en werd in het gedrang van de eerste ronde tot twee keer toe buiten de baan gedrukt. Van rond de twintigste plaats moest hij aan een inhaalrace beginnen. ‘’Ik wist terug te komen naar een tiende plaats maar ik had veel gegeven en dit brak op.’’

In de derde manche zat Lars er veel beter bij met de start maar raakte verschillende andere rijders in de eerste bocht waardoor hij rond de tiende plaats aan de wedstrijd kon beginnen. In de beginfase werkte hij zich op naar een zesde plaats en had de hele manche mooie gevechten. In de slotfase zette hij nog alles op alles om Jeremy Delince te passeren maar kwam net iets tekort en moest genoegen nemen met een zesde plaats.

In het dagklassement eindigde Lars op een vijfde plaats. ‘’Vooral het rijden in de eerste manche geeft me moed en motivatie om vooruit te kijken naar de volgende wedstrijden.’’

Daguitslag ADAC Masters Competitie Dreetz:
1 Cyril Genot 72 Pnt
2 Jordi Tixier 65 Pnt
3 Tom Koch 60 Pnt
4 Stefan Ekerold 47 Pnt
5 Lars van Berkel 46 Pnt

Fotocredits – Niek Fotografie

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com