Lars van Berkel ruikt aan MXGP punten in Letland

Lars van Berkel ruikt aan MXGP punten in Letland

Lars van Berkel van het SR Honda Motoblouz team is in de zevende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Letse Kegums dicht bij de punten gekomen. Na een 22ste plaats in de eerste manche reed van Berkel in de tweede manche op een achttiende/negentiende plaats toen hij ten val kwam en uiteindelijk als 23ste finishte.

Gemotiveerd reisde van Berkel af naar Letland. Het behalen van punten in de Grand Prix van Lommel hadden hem goed gedaan en hij wilde er in Letland ook weer het beste van zien te maken. ‘’Het circuit van Kegums is wel een zandbaan maar totaal niet te vergelijken met een baan zoals Lommel. Het is hier eigenlijk een groot stuiterpad omdat de ondergrond toch veel harder is,’’ vertelt van Berkel.

In de training had van Berkel even tijd nodig om het juiste ritme te vinden. Hij kwam uit op een dertigste tijd maar omdat het allemaal dicht bij elkaar zat maakte hij zich hier niet zo’n zorgen over. Daarnaast weet hij dat het rijden van manches een sterker punt van hem is dan het rijden van een tijdtraining.

In de eerste manche ging het rijden goed met van Berkel. ‘’Ik zag de rijders die in de punten zaten rijden maar in deze competitieve klasse is het moeilijk om het verschil te maken. Ik was over het rijden zeer tevreden en eindigde op een 22ste plaats.’’

Voor de start van de tweede manche begon het te regenen waardoor de baan hier en daar glad was. Dit was ook het geval in de startbocht. Een aantal rijders gleden rechtdoor en daardoor belandde Lars buiten de baan. Ondanks dit herstelde hij zich goed en werkte zich gedurende de wedstrijd op naar een achttiende plaats. ‘’Het rijden ging erg goed en ik was de hele wedstrijd in strijd met rijders als van Doninck, Strijbos, Tixier e.a. Helaas gleed met nog zes minuten te gaan mijn voorwiel weg en werd ik aangetikt waardoor ik viel. Dit koste mij dertig seconden waardoor mijn kansen op het behalen van punten verkeken waren.’’

Lars kwam op een 23ste plaats over de finish maar heeft ook in Letland weer een sterke indruk achtergelaten. ‘’De valpartij was jammer want er hadden zeker punten ingezeten hier. Ik ben er toch wat teleurgesteld over want wanneer je in MXGP een kans krijgt moet je het afmaken. Wel ben ik tevreden over het rijden. Ik kom er natuurlijk een beetje koud in maar op dit moment doe ik zeker niet onder voor de mannen die rond de punten rijden in het zand. We blijven hard werken en hopelijk kunnen we in mijn volgende MXGP start wel weer punten pakken.’’

Daguitslag MXGP Letland:
1 Tim Gajser 44 Pnt
2 Jorge Prado 43 Pnt
3 Jeffrey Herlings 43 Pnt
4 Romain Febvre 36 Pnt
5 Antonio Cairoli 35 Pnt
26 Lars van Berkel 0 Pnt

Fotocredits – Niels Ooms

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com