Lars van Berkel weert zich kranig in ijzersterke MXGP in Oss

Lars van Berkel weert zich kranig in ijzersterke MXGP in Oss

Lars van Berkel van het Jekro Klein Kromhof Honda team heeft een goede Nederlandse wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Oss gereden. Van Berkel kwam in beide manches net iets tekort om punten te kunnen scoren maar weerde zich kranig en kwam in het ijzersterke deelnemersveld op een 22ste en 23ste plaats over de finish.

‘’Voor mij was het weer de eerste grote wedstrijd van het seizoen. Ik had natuurlijk al wel een ONK wedstrijd in Arnhem gereden en een wedstrijd in Frankrijk maar dat is niet te vergelijken met het deelnemersveld wat hier aan de start stond,’’ vertelt Lars.

In de tijdtraining wist hij op het technische circuit al een aantal stukken heel goed te nemen maar kon dit nog geen complete ronde. Wel was het gevoel op de motor heel goed waardoor van Berkel met vertrouwen uit keek naar de manches!

Toen het starthek in de eerste manche viel, wist van Berkel op zijn Honda CRF450 een hele goede start te pakken. ‘’Ik reed net buiten de top vijftien en probeerde in de beginfase mee te gaan met de snelle mannen voor mij. Even had ik een klein dipje maar ik herpakte mijzelf niet veel later en wist op een 22ste plaats over de finish te komen. In dit sterke deelnemersveld was dit een goede prestatie, ook gezien de rijders die er nog achter mij zaten. Wel was ik heel diep gegaan omdat niet alleen het tempo heel hoog lag maar het ook nog eens heel warm was.’’

In de tweede manche kon van Berkel in de top tien aan de wedstrijd beginnen. Dit kwam omdat hij een hele goede start wist te pakken en in de eerste ronde een aantal valpartijen kon ontwijken. ‘’Ik heb in de eerste tien minuten veel gegeven om het hoge tempo te kunnen rijden. Uiteraard kwamen de fabrieksrijders mij voorbij en was ik op een gegeven moment helemaal leeg waardoor ik niet meer kon aanzetten. Ik heb lang in strijd gezeten met Nathan Watson en eindigde op een 23ste plaats.’’

Gezien zijn rijden van de laatste weken heeft Lars tijdens de MXGP in Oss een flinke stap voorwaarts gezet. Wel heeft het hem veel energie gekost om het hoge tempo te rijden. ‘’Het was een hele mooie dag. Ik was zeer blij dat er zoveel publiek bij was want dat geeft je toch wel een extra boost! Ik wil alle sponsors bedanken die het voor mij mogelijk maken dat ik deze Grand Prix’s kan rijden.’’

Daguitslag MXGP Oss:
1 Tim Gajser 42 Pnt
2 Antonio Cairoli 38 Pnt
3 Romain Febvre 36 Pnt
4 Jorge Prado 35 Pnt
5 Ben Watson 27 Pnt
26 Lars van Berkel 0 Pnt

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com