Lars van Berkel kent moeilijke start van het ONK 500 in Arnhem

Lars van Berkel kent moeilijke start van het ONK 500 in Arnhem

Lars van Berkel van het CKK Honda MX team heeft in de eerste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Arnhem wat tegenslag gekend. Ondanks dat hij de intensiteit nog wat mist, ging het gedurende de dag steeds beter maar gooiden tegenslagen wat roet in het eten.

Het was voor Lars weer de eerste wedstrijd sinds anderhalf jaar. Uiteraard had hij wel een paar strandraces gereden maar dat is een hele andere discipline dan een crosswedstrijd zoals deze. In de tijdtraining kwam van Berkel uit op een vijftiende tijd, de baan was nog erg snel waardoor de verschillen tussen de rijders klein waren. Uiteraard was Lars niet helemaal tevreden over deze positie en wilde het in de manches dan ook beter doen!

Gemotiveerd ging hij in de eerste manche van start maar helaas ging het gelijk mis. ‘’Ik maakte een beginnersfout en liet de motor afslaan. Ik heb hard gepusht om naar voren te komen en er waren momenten dat het heel lekker ging. Op het moment dat ik op een twaalfde plaats reed, kon ik niet verder komen en moest genoegen nemen met deze positie,’’ vertelt Lars.

In de tweede manche pakte van Berkel een matige start en ondervond in de tweede bocht hinder van een valpartij voor hem. Lars kwam tot stilstand en werd hierbij door een andere rijder geraakt. Vanuit de achterhoede begon hij aan een opmars naar voren. ‘’Ik kwam buiten de top twintig uit de eerste ronde en heb veel rijders ingehaald. Toen Micha Boy de Waal mij wist te passeren kon ik een aantal ronden met hem mee rijden en gingen we richting de top tien. Echter op het oprijden van een tafelberg ging ik iets scheef en daarnaast zat er een steen in het spoor waardoor ik voorover ging. Ik kwam hard ten val en hierbij belandde mijn motor in een afwateringsgat en liep veel schade op. Ik kon mijn weg niet meer vervolgen en moest de wedstrijd verlaten. Jammer van deze manche want het rijden ging echt lekker. Ik mis momenteel nog de intensiteit maar hier gaan we de komende weken aan werken en dan komt het goed.’’

Omdat Lars in de tweede manche niet tot scoren, eindigde hij in het dagklassement op een achtentwintigste plaats. 

Daguitslag ONK 500 Arnhem:
1 Jeffrey Herlings 100 Pnt
2 Brian Bogers 90 Pnt
3 Max Nagl 79 Pnt
4 Cyril Genot 79 Pnt
5 Nathan Watson 71 Pnt
28 Lars van Berkel 29 Pnt

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com