Lars van Berkel zet door in Pro Hexis Sand Race op Loon Plage en wordt vijfde

Lars van Berkel zet door in Pro Hexis Sand Race op Loon Plage en wordt vijfde

Lars van Berkel van het SR Honda Motoblouz team is in de Pro Hexis Sand Race op Loon Plage vijfde geworden. In de eerste manche reed van Berkel tot in de slotfase op een vierde plaats totdat hij zich vast reed op een gevallen achterblijver en veel tijd verloor. Van Berkel moest de vierde plaats afstaan en werd als vijfde afgevlagd. In de tweede manche kende hij een moeilijke beginfase maar hier vocht hij zich doorheen en wist opnieuw op een vijfde plaats over de finish te komen.

De voorbereiding op de wedstrijd verliep verre van ideaal voor van Berkel. Tijdens een training op dinsdag kwam hij ten val en liep hierbij een lichte hersenschudding op. Hierdoor moest hij de rest van de week rust houden en moest hij afwachten hoe het zondag zou gaan. Op zondagochtend kreeg hij nog een tegenslag voor de kiezen want het schoot hem in de rug, wat hoogstwaarschijnlijk de naweeën van de valpartij zijn geweest.

Er stonden in Loon Plage twee manches van een uur op het programma, met daar tussen slechts een uur pauze. Dit was voor de wedstrijden die komen gaan een perfecte training voor de crosser uit Veghel.

In de eerste manche was het circuit nog vrij vlak waardoor het pakken van een goede start belangrijk was. ‘’Gedurende de wedstrijd reed ik naar een vierde plaats en had een goede kans om deze vast te houden. Echter in de voorlaatste ronde kwam ik in aanraking met een langzamere rijder waardoor ik zo’n 10 tot 15 seconde stil heb gestaan. Dit koste mij de vierde plaats aan Todd Kellett waardoor ik vijfde werd,’’ vertelt Lars.

In het begin van de tweede manche was Lars opzoek naar het juiste ritme. ‘’Na een half uur begon het beter te gaan en reed ik naar een vijfde plaats toe. Ik begon in te lopen op Camille Chapeliere maar strandde op acht seconden waardoor ik opnieuw vijfde werd. Dit was de eerste test met de wedstrijdmotor en de grote tank. We hebben hier alles kunnen testen wat we wilden proberen, ook met de pitstops. Dit verliep allemaal goed en snel. Wel jammer dat mijn lichaam mij gisteren iets tegen heeft gehouden maar ik kijk met vertrouwen uit naar Le Touquet, waar ik echt gas wil gaan geven!’’

Met tweemaal een vijfde plaats in de manches eindigde Lars ook op een vijfde plaats in het dagklassement. De volgende wedstrijd is Le Touquet en deze wedstrijd wordt verreden op zondag 24 januari.

Daguitslag Pro Hexis Sand Race Loon Plage:
1 Milko Potisek (1-1)
2 Todd Kellett (4-2)
3 Jeremy Hauquier (3-3)
4 Camille Chapeliere (2-4)
5 Lars van Berkel (5-5)

 

Fotocredits – Mediacross

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com