Lars van Berkel pakt podiumplaats in wintercross in Groesbeek

Lars van Berkel pakt podiumplaats in wintercross in Groesbeek

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft in de wintercross in Groesbeek een podiumplaats gepakt. Twee weken na de loodzware Le Touquet strandcross ging van Berkel in Groesbeek van start om zich verder voor te bereiden op het naderende motorcross seizoen. 

De eerste manche begon niet volgens plan want Lars kwam in de beginfase ten val waardoor hij een inhaalrace moest rijden. Van Berkel baande zich een weg terug naar voren maar omdat het rijden nog wat stroef ging, kwam hij niet verder dan een zevende plaats. 

In de tweede manche kwam van Berkel goed door de eerste ronde en moest vanaf een achtste plaats aan een opmars naar voren beginnen. Gedurende de wedstrijd kwam hij terug naar een tweede plaats en stelde hiermee zijn derde plaats in het dagklassement veilig. ‘’Het moet harder in de beginfase maar hier gaan we aan werken. Ook het circuit was totaal anders dan waar we de laatste weken in verband met Le Touquet op hebben getraind. We hebben ritme opgedaan en gaan werken aan de punten waarop we kunnen verbeteren,’’ vertelt Lars.

Lars zal zich in de komende dagen verder voorbereiden op de start van het Open Nederlands Kampioenschap in Oss, welke op zondag 1 maart op het programma staat!

Daguitslag wintercross Groesbeek:

1 Micha Boy de Waal 120 Pnt

2 Luca Nijenhuis 97 Pnt

3 Lars van Berkel 95 Pnt

4 Freek van der Vlist 95 Pnt

5 Davey Janssen 90 Pnt

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com