Lars van Berkel pakt ONK 500 titel

Lars van Berkel pakt ONK 500 titel

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team is in St. Isidorushoeve Open Nederlands Kampioen 500 geworden. Van Berkel reed een zeer sterke wedstrijd en wist beide manches naar zijn hand te zetten. 

Nadat het in de tijdtraining nog niet echt lekker ging met Lars, was hij gedreven om in de eerste manche iets goeds te laten zien. Gelijk zat hij in de kopgroep en wist door een fout van de kopman al snel de koppositie in handen te nemen. Lars moest het tempo strak houden omdat de tweede man hem een aantal ronden goed wist te volgen. Toen deze in de fout ging kon de crosser uit Veghel onbedreigd naar de zege rijden en kon toen al tot kampioen gekroond worden.

Voor van Berkel was de dag nog niet klaar want hij was vastbesloten om ook de tweede manche te winnen. Hij pakte een goede start en kwam als tweede door de eerste paar bochten. In de beginfase zocht hij nog wat naar het juiste ritme maar na een aantal ronden begon het lekker te gaan. Lars voerde de druk op bij de kopman en toen deze in de fout ging, kon hij gecontroleerd naar de zege rijden in de tweede manche.

Aankomende zondag zal van Berkel van start gaan in de strandrace in Vlissingen.

Daguitslag ONK 500 in St. Isidorushoeve:
1 Lars van Berkel 100 Pnt
2 Nino Dekker 83 Pnt
3 Micha Boy de Waal 82 Pnt
4 Mitchel van den Essenburg 74 Pnt
5 Rico Staat 71 Pnt

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com