Lars van Berkel pakt stijgende lijn in het BK 500 in Orp le Grand

Lars van Berkel pakt stijgende lijn in het BK 500 in Orp le Grand

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft in het Belgisch Kampioenschap in Orp le Grand een stijgende lijn doorgemaakt. In iedere heat ging het beter en dit zorgde ervoor dat hij in de superfinale op een goede zesde plaats over de finish wist te komen.

Op het technische circuit van Orp le Grand zette van Berkel in de tijdtraining een achtste tijd op de klok. Helaas pakte hij in de eerste manche niet zo’n goede start waardoor hij aan een opmars moest beginnen. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg hij het juiste ritme in handen waardoor hij als zevende over de finish wist te komen. In de tweede manche begon hij sterk en werkte hij zich op vanaf een zesde naar een vierde plaats. Hij wist hier goed op stand te houden totdat hij onverwachts aan het gas bleef hangen en tot stilstand kwam tegen een rotswand met een boom. Omdat zijn stuur hierbij flink krom was geraakt moest hij in het resterende deel van de wedstrijd twee keer stoppen en daardoor kwam hij niet verder dan een dertiende plaats. Met deze resultaten werd hij tiende in het dagklassement.

Aan het einde van de dag kwam van Berkel sterk voor de dag in de superfinale. Ondanks dat het behoorlijk stoffig was, wist hij tijden neer te zetten die niet ver van die van de kopmannen lagen en dit zorgde ervoor dat hij als zesde over de finish kwam.

Aanstaande zondag zal Lars aan de start komen in het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Westerbork.

Daguitslag BK 500 Orp le Grand:
1 Kevin Fors 47 Pnt
2 Jeffrey Dewulf 43 Pnt
3 Micha Boy de Waal 38 Pnt
4 Shaun Simpson 38 Pnt
5 Steve Ramon 36 Pnt
10 Lars van Berkel 22 Pnt

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com