Lars van Berkel wint op overtuigende wijze ONK 500 in Lierop

Lars van Berkel wint op overtuigende wijze ONK 500 in Lierop

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft op sterke wijze het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Lierop weten te winnen. Van Berkel zegevierde in beide manches en vergrootte hiermee zijn voorsprong in de strijd om de titel.

Lars had gelijk een goed ritme op het zandcircuit van Lierop en wist er in de tijdtraining een ronde uit te persen waarmee hij 2,2 seconden sneller was als die van de concurrentie. Dit gaf hem vertrouwen voor in de twee manches die komen gingen.

Bij de start van de eerste manche zat Lars er goed vooraan bij toen het starthek naar beneden klapte. Op een tweede plaats kwam hij door de eerste bocht en ging gelijk in de aanval om de koppositie over te nemen. Dit lukte en vervolgens zette hij een straf tempo in en begon weg te lopen bij zijn achtervolgers. Lars was helemaal in zijn element en won de manche met een voorsprong van 40 seconden.

In de tweede manche kwam Lars minder goed weg bij de start en kon pas op een zesde plaats aan de wedstrijd beginnen. Al snel wist hij de derde plaats over te nemen en niet veel later stootte hij door naar de koppositie. ‘’Ik kon de knippen blijven springen en kon de hele manche blijven liften. Ik heb zoals gereden als ik kon en wist de manche met een voorsprong van 1 minuut en 14 seconden op de tweede man,’’ vertelt Lars.

Met deze zege is Lars flink uitgelopen op de concurrentie en heeft de mogelijkheid om bij de volgende wedstrijd in Westerbork kampioen te worden.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com