Lars van Berkel sluit Dutch Masters of Motocross af op een vijfde plaats

Lars van Berkel sluit Dutch Masters of Motocross af op een vijfde plaats

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team is in de eindstand van de Dutch Masters of Motocross 500 op een vijfde plaats geeindigd. Van Berkel moest in de laatste wedstrijd op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde diep gaan vanwege griep maar wist toch zevende te worden in de daguitslag.

Op voorhand wist Lars dat het een zware wedstrijd zou gaan worden. ‘’In de nacht van donderdag op vrijdag ben ik ziek geworden. Op vrijdag heb ik de hele dag op de bank gelegen en kampte ik met weinig energie. Verder heb ik me rustig gehouden tot zondag om er toch het beste van te maken,’’ vertelt Lars.

De tijdtraining verliep niet soepel waardoor Lars ondanks verwoede pogingen niet verder kwam dan een negende tijd. In de eerste manche pakte hij niet zo’n goede start maar meteen wist hij zich op te werken naar een achtste plaats. De hele manche heeft hij dicht achter Petar Petrov gereden maar hij slaagde er niet in om het gevecht in zijn voordeel te beslissen en finishte moegestreden als achtste.

De start van de tweede manche was beter en ditmaal kon hij op een zevende plaats aan de wedstrijd beginnen. In de eerste helft van de wedstrijd lag hij in strijd met Micha Boy de Waal op een zesde plaats. Echter daarna raakte de energie op waardoor hij de wedstrijd uit heeft gereden op een zevende plaats.

Met een achtste en een zevende plaats in de manches eindigde Lars op een zevende plaats in het dagklassement en stelde hiermee zijn vijfde plaats in de eindstand veilig. Over twee weken zal van Berkel aan de start komen in de Grand Prix van Belgie in Lommel.

Daguitslag Dutch Masters Zwarte Cross Lichtenvoorde:
1 Glenn Coldenhoff 47 Pnt
2 Romain Febvre 45 Pnt
3 Arminas Jasikonis 42 Pnt
4 Pauls Jonass 36 Pnt
5 Brian Bogers 31 Pnt
7 Lars van Berkel 27 Pnt

Eindstand Dutch Masters of Motocross 500:
1 Arminas Jasikonis 183 Pnt
2 Glenn Coldenhoff 157 Pnt
3 Pauls Jonass 141 Pnt
4 Petar Petrov 111 Pnt
5 Lars van Berkel 102 Pnt

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com