Lars van Berkel in de top tien in ADAC Masters Series in Molln

Lars van Berkel in de top tien in ADAC Masters Series in Molln

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team is in de ADAC Masters Series in Molln in de top tien geeindigd. In de eerste manche kwam van Berkel vanaf een zestiende plaats terug naar een tiende positie. In de tweede manche had hij uitzicht op een derde plaats totdat hij zich stuk reed op Tom Koch en terug viel naar een achtste positie.
Op zaterdag had Lars het moeilijk om in een goed ritme te komen maar wist zich toch als zevende te kwalificeren in zijn groep. Voor de zondag werden er een aantal dingen aan de motor veranderd en dit pakte positief uit.

In de eerste manche pakte Lars geen goede start en moest rond de zestiende plaats aan de wedstrijd beginnen. In het begin zocht hij naar het juiste ritme maar naarmate de wedstrijd vorderde begon het beter te gaan. Hij vocht zich terug naar een elfde plaats en wist in de laatste ronde de tiende plaats over te nemen waarmee van Berkel elf punten scoorde.

Gemotiveerd ging hij in de tweede manche van start. Hij pakte een goede start en door een agressieve eerste ronde  kwam hij vanaf een achtste plaats terug naar een zesde positie. Met een goed ritme ging hij verder en kreeg uitzicht op de derde plaats. Echter omdat hij de Duitser Koch niet wist te passeren, reed hij zich stuk en dit had tot gevolg dat hij in het resterende deel van de wedstrijd nog verschillende plaatsen prijs moest geven en als achtste over de finish kwam.

Met een 10-8 in de manches eindigde Lars op een tiende plaats in het dagklassement. Aankomende week rijdt Lars twee internationale wedstrijden in Letland en Estland.

Daguitslag ADAC Masters Series Molln:
1 Tanel Leok 47 Pnt
2 Jens Getteman 45 Pnt
3 Calvin Vlaanderen 36 Pnt
4 Dennis Ullrich 31 Pnt
5 Stefan Ekerold 28 Pnt
10 Lars van Berkel 23 Pnt

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com