Dubbelslag voor Lars van Berkel in ONK 500 in Gemert

Dubbelslag voor Lars van Berkel in ONK 500 in Gemert

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft op sterke wijze het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Gemert weten te winnen. Van Berkel kon in de beginfase van de eerste manche moeilijk in zijn ritme komen maar vocht zich hier doorheen en won de manche. In de tweede manche kwam hij bij de start ten val en reed vervolgens een dijk van een inhaalrace om alsnog de manche met een veilige voorsprong winnend af te sluiten.

Het beloofde een zware dag te worden omdat de temperaturen al snel flink omhoog sprongen. In de tijdtraining wist Lars zijn tijd een aantal keren te verbeteren en kwam uit op een tweede tijd. Het gevoel was goed en hij was er klaar voor om de strijd met de concurrentie aan te gaan.

De start van de eerste manche was redelijk en rond de zesde plaats kon hij aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase had hij het moeilijk om de rijders voor hem te passeren waardoor hij zijn ritme verloor. Lars bleef hier rustig onder en kreeg naarmate de wedstrijd vorderde een steeds beter ritme in handen. Hij nam de leiding in de wedstrijd in handen en wist in de rest van de manche nog een voorsprong van 28 seconden op te bouwen.

De tweede manche begon met een tegenslag want nadat hij bij de start goed uit het hek was gekomen, raakte hij een andere rijder en kwam ten val. Vanaf een laatste plaats begon hij aan een opmars naar voren en het duurde niet lang voordat hij de leiding in de wedstrijd in handen wist te nemen. Het rijden ging in deze manche een stuk beter dan in de eerste manche en dit zorgde ervoor dat hij de manche met een voorsprong van 42 seconden winnend af wist te sluiten.

Met een dubbele manchezege won Lars het dagklassement in Gemert. Met dit resultaat heeft hij zijn voorsprong in de tussenstand verder uit weten te bouwen!

Daguitslag ONK 500 Gemert:
1 Lars van Berkel 100 Pnt
2 Luca Nijenhuis 81 Pnt
3 Mitchel van den Essenburg 81 Pnt
4 Nino Dekker 79 Pnt
5 Dylan van Veghel 79 Pnt

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com