Lars van Berkel blijft goed scoren in de Dutch Masters 500 in Axel

Lars van Berkel blijft goed scoren in de Dutch Masters 500 in Axel

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft in de tweede wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Axel goed gescoord. De crosser uit Veghel kwam in de eerste manche na een valpartij met de start terug naar een elfde plaats. In de tweede manche finishte hij als achtste en eindigde op een negende plaats in het dagklassement.

In het sterke deelnemersveld met Grand Prix toppers wist Van Berkel in de ochtend een goede negende tijd neer te zetten. Lang stond hij op een vijfde tijd maar in de slotfase kwamen er toch nog een paar rijders overheen waardoor hij de sessie afsloot als negende. ‘’Het zat allemaal dicht bij elkaar want mijn tijd was slechts twee tienden langzamer dan de zesde man,’’ vertelt Lars.

In de eerste manche reageerde van Berkel goed bij de start en hield zijn Husqvarna FC450 lang open bij de start om er vooraan bij te zitten. ‘’Helaas gleed ik in de eerste bocht onderuit waardoor ik vanaf een laatste plaats terug naar voren moest komen. Met een goed ritme wist ik de ene na de andere rijder te passeren en kwam als elfde over de finish.’’

In de tweede manche was hij opnieuw goed weg bij de start maar werd in de eerste bocht naar buiten gedrukt. Net buiten de top tien begon hij aan de wedstrijd en ging in de aanval. ‘’Ik wilde gelijk in de beginfase Roy van Heugten passeren maar verloor de controle op een remknip en miste daardoor de bocht. Martens en van Heugten kwamen er toen weer langs en hierdoor verloor ik de aansluiting met het groepje voor me. Ik heb alles gedaan om het gat te dichten en telkens wisselde de afstand. Met de achterblijvers was het moeilijk om snel in te halen waardoor het mijn ritme brak. Ik sloot de manche af als achtste en kijk tevreden terug op de wedstrijd.’’

In het dagklassement eindigde van Berkel op een negende plaats en bezet in de tussenstand na twee wedstrijden de zevende positie. Op donderdag 30 meigaat het kampioenschap verder op het circuit van Rhenen.

Daguitslag Dutch Masters 500 Axel:
1 Arminas Jasikonis 47 Pnt
2 Glenn Coldenhoff 41 Pnt
3 Jeremy Seewer 36 Pnt
4 Arnaud Tonus 36 Pnt
5 Pauls Jonass 35 Pnt
9 Lars van Berkel 23 Pnt

Tussenstand Dutch Masters 500:
1 Arminas Jasikonis 97 Pnt
2 Glenn Coldenhoff 79 Pnt
3 Pauls Jonass 67 Pnt
4 Max Anstie 60 Pnt
5 Petar Petrov 55 Pnt
7 Lars van Berkel 49 Pnt

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com