Lars van Berkel sterk zevende in eerste Dutch Masters 500 in Oss

Lars van Berkel sterk zevende in eerste Dutch Masters 500 in Oss

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team is in de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross 500 op een zevende plaats geeindigd. Van Berkel reed tussen vele wereldtoppers naar een negende en zevende plaats in de manches, wat hem in het dagklassement een zevende plaats opleverde.

Op zaterdag was er een vrije training waarin van Berkel de snelste tijd op de klok wist te zetten. ‘’In iedere ronde heb ik mijn tijd kunnen verbeteren en dit zorgde voor een goed gevoel voor de wedstrijd op zondag. Hierin werden er verschillende Grand Prix rijders toegevoegd maar ook toen wist ik een achtste tijd neer te zetten, waar ik zeker tevreden mee was,’’ vertelt Lars.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij als tiende aan de wedstrijd kon beginnen. Het rijden ging goed en hij wist zich op te werken naar een achtste plaats. Lang wist hij stand te houden op deze positie totdat hij gepasseerd werd en als negende over de finish kwam.

‘’In de tweede manche pakte ik opnieuw een start in de top tien. Door een paar schuivers voor mij en doordat ik zelf een aantal rijders heb weten te passeren, kwam ik aan op een zesde plaats. Het ritme zat er goed in maar op vier ronden van het einde heb ik even mijn motor stil geremd waardoor ik teruggeslagen werd naar een achtste plaats. In de slotfase heb ik alles op alles gezet en heb ik Yentel Martens nog weten te passeren. Dit zorgde ervoor dat ik als zevende over de finish kwam.’’

Met een 9-7 in de manches eindigde Lars op een zevende plaats in het dagklassement.

‘’De motors zijn perfect in orde, veren goed. Daarnaast voel ik me fysiek goed en is er een goede klik met het team. Alles klopt en dan is het mooi dat we het kampioenschap zo kunnen beginnen.’’

Daguitslag Dutch Masters 500 in Oss:
1 Arminas Jasikonis 50 Pnt
2 Gautier Paulin 44 Pnt
3 Max Anstie 38 Pnt
4 Glenn Coldenhoff 38 Pnt
5 Pauls Jonass 32 Pnt
7 Lars van Berkel 26 Pnt

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com