Lars van Berkel eerste leider in het ONK 500

Lars van Berkel eerste leider in het ONK 500

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Mill gedomineerd. Van Berkel nam in de beginfase van beide manches de koppositie in handen en bouwde een veilige voorsprong. Soepel rijdend schreef hij beide manches op zijn naam en is hiermee de eerste leider geworden in het Open Nederlands Kampioenschap.

In de tijdtraining ging het rijden nog niet helemaal perfect maar wel was de snelheid van Lars hoog genoeg om een tweede tijd op de klok te zetten. Het verschil met de snelste was slechts een fractie waardoor de crosser uit Veghel met vertrouwen aan de voorbereiding op de eerste manche begon.

Na het vallen van het starthek in de eerste manche stuurde hij zijn SKS Husqvarna als leider door de eerste bocht. Gelijk ging het rijden soepel en dit zorgde ervoor dat hij een gat kon slaan op de tweede man. Door een straf tempo aan te houden werd zijn voorsprong groter en groter en dit zorgde ervoor dat hij de manche won met een voorsprong van 43 seconden.

Ook in de tweede manche pakte van Berkel een goede start. ‘’Ik dook op een derde plaats de eerste bocht in en wist gelijk in de eerste ronde door te stoten naar de koppositie. Net als in de eerste manche had ik een goed ritme in handen maar wel remde ik de motor een keer stil met nog drie ronden te gaan. Dit kostte mij 10 seconden maar mijn voorsprong was groot genoeg zodat ik de manche nog met een verschil van 25 seconden op de tweede man winnend af wist te sluiten,’’ vertelt Lars.

Met een dubbele manchezege is Lars de eerste leider in het Open Nederlands Kampioenschap geworden. Vandaag heeft hij van Youthstream het goede nieuws ontvangen dat hij aankomend weekend deel mag nemen aan de Grand Prix van Nederland in Valkenswaard.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com