Lars van Berkel pakt de winst in wintercross Groesbeek

Lars van Berkel pakt de winst in wintercross Groesbeek

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft de wintercross in Groesbeek op zijn naam geschreven. Van Berkel wist beide manches te winnen en pakte hiermee voor de eerste keer in zijn carriere de totaalzege in deze voorjaarscross.

De zon scheen en het circuit lag er perfect geprepareerd bij. Lars had er veel zin in en begon enthousiast aan de training. Van Berkel zette een derde tijd op de klok, waar hijzelf niet helemaal tevreden mee was.

In de eerste manche kwam hij goed uit de start en begon te jagen op de kopmannen. Binnen een aantal ronden nam hij de leiding in handen en hield goed stand op de eerste plaats. Ondanks dat het rijden niet helemaal lekker ging, gaf hij de eerste plaats niet meer uit handen en kwam als winnaar over de finish.

Bij de start van de tweede manche was het van Berkel die te vroeg aan reed en daardoor in de achterhoede door de eerste bocht kwam. Toch wist hij in de eerste ronde al vele plaatsen winst te boeken en begon in te lopen op de kopman. Hij sloop naar het achterwiel toe en sloeg in de slotfase van de wedstrijd toe. Lars hield het tempo strak en kon in de laatste twee ronden een gat slaan en zo de wedstrijd winnend afsluiten.

Voor Lars was dit een mooie opwarmer voor de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap, welke op 10 maart in Emmercompascuum op het programma staat.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com