Lars van Berkel komt dichtbij top tien plaats in ADAC in Tensfeld

Lars van Berkel komt dichtbij top tien plaats in ADAC in Tensfeld

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team is in de ADAC Masters Series in Tensfeld dichtbij een top tien plaats gekomen. Na een negentiende plaats in de eerste manche kwam van Berkel sterk terug in de tweede manche waarin hij op een elfde plaats over de finish wist te komen.

In de trainingen lag het circuit van Tensfeld er nog snel bij. Lars zette in de kwalificatie verschillende keren aan en kwam uit op een elfde tijd, met een verschil van 1.8 sec op de snelste man. Dit gaf Lars een goed gevoel en met vertrouwen keek hij uit naar de zondag.

De eerste manche begon met een tegenslag voor van Berkel want op een vijftiende plaats rijdend kwam hij in de eerste ronde met een andere rijder in aanraking en viel. Hierdoor werd hij teruggeslagen naar een laatste plaats en moest aan een inhaalrace beginnen. Van Berkel zette alles op alles en kwam gedurende de wedstrijd nog terug naar een negentiende plaats.

In de tweede manche kwam de crosser uit Veghel vanaf een twintigste plaats terug naar een elfde plaats. Hij bleef strijden tot in de slotfase en probeerde in de laatste bocht de tiende man nog te passeren. Helaas lukte dit net niet waardoor hij als elfde over de finish kwam. Met deze resultaten eindigde hij op een zestiende plaats in het dagklassement.

Daguitslag ADAC Masters Tensfeld:
1 Tanel Leok 50 Pnt
2 Harri Kullas 44 Pnt
3 Julien Lieber 40 Pnt
4 Jeffrey Dewulf 34 Pnt
5 Matiss Karro 31 Pnt
16 Lars van Berkel 12 Pnt

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com