Manchezege voor Lars van Berkel in het ONK in Harfsen

Manchezege voor Lars van Berkel in het ONK in Harfsen

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft in het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Harfsen een manchezege weten te boeken.

De crosser uit Veghel wist op overtuigende wijze de eerste manche te winnen. In de tweede manche kwam hij in de beginfase hard ten val waarbij hij veel tijd verloor. Toch kwam van Berkel na een pitstop nog ver terug naar voren en finishte op een knappe zevende plaats, waarmee hij in het dagklassement nog tweede werd.

Nadat Lars in de tijdtraining van de 500 klasse een vijfde tijd neer had weten te zetten, vertrok de Husqvarna FC450 als een raket bij de start van de eerste manche waardoor Lars als leider aan de wedstrijd kon beginnen. Gelijk zette hij een hoog tempo in en bouwde gedurende de wedstrijd een veilige voorsprong op. Netjes rijdend werd deze gedurende de wedstrijd steeds groter en dit zorgde ervoor dat hij de manche met een voorsprong van dertien seconden winnend af wist te sluiten.

In de tweede manche ging het helemaal fout voor van Berkel. Nadat hij op een vierde plaats uit de start was gekomen, sprong een rijder voor hem helemaal schuin. Dit had tot gevolg dat hij Lars raakte waardoor de crosser uit Veghel zwaar ten val kwam. ‘’Ik mag echt van geluk spreken dat ik hier niets aan over heb gehouden,’’ waren de woorden van Lars na de manche. Aan het einde van de eerste ronde dook hij de pits in om verschillende dingen recht te laten zetten en een andere bril op te doen. Alles gevend kwam hij in de warme omstandigheden nog ver terug naar voren en finishte als zevende.

Met een 1-7 in de manches eindigde van Berkel op een tweede plaats in het dagklassement.

Aanstaande zaterdag gaat het Open Nederlands Kampioenschap verder in Den Dungen.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com