Podiumplaats voor Lars van Berkel tijdens laatste wedstrijd van de Galvin Cup

Podiumplaats voor Lars van Berkel tijdens laatste wedstrijd van de Galvin Cup

Lars van Berkel van het Diga Procross Husqvarna team is in de laatste wedstrijd meetellend voor de Galvin Cup in Meijel op een tweede plaats geëindigd. In de eerste manche finishte de crosser uit Veghel na een matige start als derde maar in de tweede manche ging het beter en wist hij als tweede over de finish te komen.
Lars kwam in Meijel aan de start met de Husqvarna FC450 en wist in de tijdtraining een vierde tijd neer te zetten.
In de eerste manche pakte hij een mindere start waardoor hij van buiten de top vijf aan de wedstrijd moest beginnen. Ondanks dat Lars maar moeizaam in zijn ritme kwam wist hij zich toch terug te knokken naar de derde plaats. Helaas was het gat naar de koploper toen al ruim dertien seconden. Toch wist van Berkel in het vervolg van de manche het gat te dichten en kwam nog ver terug. Echter had deze inhaalslag teveel kracht gekost waardoor Lars geen echte aanval meer in kon zetten en als derde over de finish kwam.
In de tweede manche zat Lars er beter bij met de start en reed meteen op een tweede plaats. Vervolgens wist hij de koploper goed te volgen en bleef de gehele manche binnen vier seconden. Dat de koplopers een hoog tempo reden bleek wel uit het feit dat de derde man op ruim vijftig seconden achter het leidende duo finishte. Met de tweede plaats in Meijel werd Lars uiteindelijk derde in de eindstand van de Galvin Cup. “Zo zetten we op een positieve manier een punt achter het seizoen 2017 en gaat de blik op het volgend jaar,” aldus Lars.
Daguitslag Galvin Cup Meijel:
1 Filip Bengtsson 120 pnt
2 Lars van Berkel 104 pnt
3 Sven van de Mierden 104 pnt
4 Mike van den Bogaert 94 pnt
5 Jaap Corneth 84 pnt

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com