Lars van Berkel wint overtuigend tweede manche van de Galvin Cup in Berghem

Lars van Berkel wint overtuigend tweede manche van de Galvin Cup in Berghem

Lars van Berkel van het Diga Procross Husqvarna team heeft tijdens de voorlaatste wedstrijd meetellend voor de Galvin Cup in Berghem een riante overwinning weten te boeken in de tweede manche. In de eerste manche kende Lars helaas mechanische problemen waardoor hij niet verder kwam dan een vijftiende plaats.
In de week voorafgaande op de wedstrijd had Lars getraind met de MX2 motor en dit was dan ook de machine waarmee hij van start ging. In de tijdtraining kon hij door de drukte op het circuit geen één keer echt aanzetten waardoor er niet meer in zat dan een vijftiende tijd.
In de eerste manche pakte Lars een redelijke start waardoor hij op een zesde positie aan de wedstrijd begon. Meteen wist hij een goed ritme op te pakken en begon plaatsen winst te boeken. Echter niet veel later kwam hij ten val waardoor hij verschillende plaatsen verloor en opnieuw aan zijn opmars moest beginnen.  De val was niet de enige tegenslag voor van Berkel want gedurende de manche begon de motor steeds slechter door te trekken waardoor de rondetijden met zo’n tien seconden per ronde opliepen. Gelukkig wist Lars de machine nog wel over de finish te sturen maar meer dan een vijftiende plaats zat er niet in. “Ik had al twee nul scores staan in het kampioenschap  dus ik moest de manche uitrijden om nog kans te maken op een goed eindresultaat. Ik ben wel echt ziek van deze vijftiende plaats,” aldus de Brabander na de eerste manche.
Gelukkig had Lars voor de tweede manche de beschikking over een Husqvarna FC450 die hem werd aangeboden door Galvin. Nadat enkel het schakelpedaal iets was verzet en het plastic van Lars was gemonteerd, verscheen hij gebrand op een beter resultaat aan de start. Bij de start zat van Berkel er meteen goed bij en als derde dook hij de eerste bocht in. Al vrij snel wist hij de leiding over te nemen en begon weg te lopen bij de concurrentie. Omdat hij tempo strak wist te houden tot aan de finish, won hij de manche met een voorsprong van maar liefst 43 seconden op de tweede man.
Een 15-1 in de manches betekende in de daguitslag een vierde plaats voor de crosser uit Veghel. De laatste wedstrijd meetellend voor de Galvin Cup is op 29 oktober in Meijel.
Daguitslag Galvin Cup Berghem:
1 Michael Hool 107 pnt
2 Sven van der Mierden 104 pnt
3 Kay Ebben 90 pnt
4 Lars van Berkel 86 pnt
5 Dylan van Veghel 84 pnt

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com