Lars van Berkel scoort in beide manches bij de ADAC Masters in Holzgerlingen

Lars van Berkel scoort in beide manches bij de ADAC Masters in Holzgerlingen

Lars van Berkel van het Diga Procross team heeft in de laatste wedstrijd om de ADAC Masters in Holzgerlingen vijf punten weten te scoren. In beide manches ging de crosser uit Veghel de strijd aan met de concurrentie en finishte als zeventiende en twintigste.

Op zaterdag was het nog een beetje zoeken naar de juiste afstelling van de motor. Het was tenslotte weer even geleden dat Lars met een 450 op zo’n soort baan had gereden en daardoor wisselde hij een aantal keren van tandwielverhouding. In de kwalificatie zette Lars pas in de laatste ronde zijn snelste tijd op de klokken en kwalificeerde zich met een vijftiende tijd in zijn groep rechtstreeks voor de wedstrijd.

Omdat Lars er nog niet helemaal uit was, veranderde hij de tandwielverhouding nog eens voor de warm up. Het rijden ging in deze sessie soepel waardoor hij met een goed gevoel aan de wedstrijd kon beginnen.

Bij het vallen van het starthek in de eerste manche zat Lars er heel goed bij maar door zijn slechte startpositie werd hij in de eerste bocht naar buiten gedreven waardoor hij terug viel tot in de achterhoede. Fanatiek rijdend begon hij aan een inhaalrace en wist er in het sterke deelnemersveld een zeventiende plaats uit te slepen.

Lars hoopte dat hij in de tweede manche opnieuw een goede start zou kunnen pakken. Ditmaal kwam hij minder goed weg en omdat hij op de 450 net iets te agressief reed, maakte hij teveel foutjes. Wel wist hij als twintigste over de finish te komen en dit zorgde ervoor dat hij in beide manches punten pakte.

Het internationale seizoen zit er nu op voor van Berkel maar er staan nog twee wedstrijden van de Galvin Cup op de kalender, waarvan de eerstvolgende aanstaande zondag in Berghem is.
Daguitslag ADAC Masters Holzgerlingen:
1 Jeremy Seewer 47 pnt
2 Max Nagl 47 pnt
3 Hunter Lawrence 40 pnt
4 Filip Neugebauer 33 pnt
5 Dennis Ullrich 30 pnt
20 Lars van Berkel 5 Pnt

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com