Lars van Berkel scoort acht punten in zware MX2 Grand Prix in Assen

Lars van Berkel scoort acht punten in zware MX2 Grand Prix in Assen

Lars van Berkel van het Diga Procross Husqvarna team heeft acht punten weten te scoren in zijn thuis Grand Prix in Assen. In beide manches finishte de crosser uit Veghel op een zeventiende plaats!
In de aanloop op de wedstrijd in Assen waren de weersomstandigheden verre van ideaal. De vele regen had het circuit omgetoverd tot een enorme modderpoel en hier hadden de rijders op zaterdag dan ook nog enorm veel last van. Tijdens de kwalificatieheat ging het rijden op de natte baan niet naar tevredenheid van Lars. Toch wist hij desondanks een keurige veertiende plaats te behalen en dit gaf vertrouwen voor de wedstrijd op zondag.
Op de wedstrijddag was het circuit een stuk beter te berijden en op enkele secties na was het circuit droog. Helaas kende hij in de eerste manche een enorm slechte start waarna hij als één van de laatsten door de eerste bocht kwam. Vervolgens wist Lars een redelijk tempo te vinden en zodoende kon hij nog een groot aantal plaatsen goed maken waarna hij als zeventiende over de finish kwam. “Gelukkig heb ik nog enkele plaatsen goed kunnen maken na de slechte start, maar echt tevreden ben ik niet met deze positie,” aldus een niet geheel tevreden Brabander na de eerste manche.
Gelukkig kende Lars in de tweede manche een betere start en net buiten de top vijftien stuurde hij zijn Husqvarna door de eerste bochten. In de beginfase was Lars meerdere ronden in een heftige strijd verwikkeld maar ondanks dat het rijden in deze tweede manche wel beter ging, zat er opnieuw niet meer in dan de zeventiende plaats. “Wat moet ik ervan zeggen, het rijden in de tweede manche was beter dus dat is positief. Ik pak acht punten voor het WK maar geheel tevreden ben ik niet,” sluit Lars af.
Met een 17-17 in de manches kwam Lars ook als zeventiende uit in de totaaluitslag. In het wereldkampioenschap klimt van Berkel door deze acht punten naar de dertigste plaats.
Daguitslag MX2 Assen:
1 Jorge Prado 47 pnt
2 Pauls Jonass 39 pnt
3 Jeremy Seewer 38 pnt
4 Calvin Vlaanderen 36 pnt
5 Thomas Kjer Olsen 33 pnt
17 Lars van Berkel 8 Pnt

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com