Manchezege en podiumplaats voor Lars van Berkel in de Galvin Cup in Oss

Manchezege en podiumplaats voor Lars van Berkel in de Galvin Cup in Oss

Lars van Berkel van het DIGA Procross Husqvarna Team is in de derde wedstrijd om de Galvin Cup op circuit de Witte Ruysheuvel in Oss op het podium geëindigd. In de eerste manche kwam de crosser uit Veghel als derde over de finish en de tweede manche wist hij na een sterk gereden wedstrijd op zijn naam te schrijven.
Nadat Lars voor aanvang van de wedstrijd twee keer met de zwaardere Husqvarna TC 450 had getraind, begon hij met goede moed aan de dag. In de tijdtraining lagen de tijden dicht bij elkaar en wist van Berkel een nette derde tijd op de klokken te zetten.
In de eerste manche pakte Lars een redelijke start en als vierde stuurde hij de eerste bocht in. Gedurende de manche wist hij zich op te werken naar een tweede plaats maar omdat hij in de slotfase een plaats moest inleveren kwam hij niet geheel tevreden als derde over de finish.
Gebrand op een beter resultaat, greep Lars de kopstart in de tweede manche. Na enkele ronden aan de leiding te hebben gereden werd hij gepasseerd door de Zweed Filip Bengtsson. Geconcentreerd reed van Berkel zijn rondjes over het prachtige circuit en hield de druk er  constant op bij de Zweed. Nadat de kopman in de voorlaatste een fout maakte, zag Lars zijn kans schoon en nam de leiding weer over. Hierna volgde er in de laatste ronde een spannend duel waarbij Lars aan het langste eind trok en als winnaar over de finish kwam.
Met een 3-1 in de manches eindigde Lars op een tweede plaats in het dagklassement. Aankomend weekend staat voor Lars de Nederlandse Grand Prix MX2 op het programma in Assen.
Daguitslag Galvin Cup Oss:
1 Filip Bengtsson 114 pnt
2 Lars van Berkel 110 pnt
3 Svan der Mierden 104 pnt
4 Mike van den Bogaert 94 pnt
5 Kay Ebben 86 pnt

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com