Lars van Berkel pakt een WK punt in moeilijke GP van Zwitserland

Lars van Berkel pakt een WK punt in moeilijke GP van Zwitserland

Lars van Berkel van het DIGA Pro Cross team heeft in de Grand Prix van Zwitserland één punt weten te scoren. In de eerste manche wist van Berkel als twintigste over de finish te komen en in de tweede manche kwam hij net buiten de punten op een drieëntwintigste plaats over de finish.
Na de zand Grand Prix in Lommel vorige week, was afgelopen weekend het harde circuit van Frauenfeld aan de beurt voor de vijftiende wedstrijd van het seizoen. Door de regen op de dagen voorafgaande aan de Grand Prix was het circuit extra verraderlijk met verschillende rare lijnen en remknippen. Voor Lars was het even wennen aangezien hij al enige tijd niet op het harde had gereden. In de kwalificatieheat zat hij er met de start niet goed bij maar met een goed ritme kwam hij gedurende de wedstrijd terug naar voren en wist op een eenentwintigste plaats over de finish te komen.
Op de wedstrijddag lag er circuit er veel beter bij. Lars pakte een hele goede start en reed in de beginfase in de top vijftien. Echter door een paar fouten verloor hij een aantal posities en viel terug tot buiten de punten. Naarmate de wedstrijd vorderde begon het beter te gaan en wist hij zich terug te vechten naar een twintigste plaats, wat hem een WK punt opleverde.
In de tweede manche kende Lars een slechte eerste ronde. In eerste instantie kwam hij in de eerste bocht achter een valpartij terecht en later in de eerste ronde sprong hij een keer naast de baan. Ondanks dat het rijden in de tweede manche beter ging dan in de rest van het weekend had Lars al te veel achterstand opgelopen waardoor hij niet verder kwam dan een drieëntwintigste plaats.
“Het was erg wennen voor mij dit weekend want op zo’n baan had ik al lang niet gereden. Gelukkig ging het rijden elke sessie beter, helaas zat er maar één punt in dit weekend maar ik kijk uit naar de volgende Grand Prix,’’ aldus Lars.
Daguitslag MX2 Frauenfeld
1 Benoit Paturel 47 Pnt
2 Jeremy Seewer 41 Pnt
3 Pauls Jonass 40 Pnt
4 Thomas Covington 36 Pnt
5 Jorge Prado 36 Pnt
24 Lars van Berkel 1 Pnt
Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Pauls Jonass 629 Pnt
2 Jeremy Seewer 580 Pnt
3 Benoit Paturel 476 Pnt
4 Thomas Kjer Olsen 467 Pnt
5 Julien Lieber 428 Pnt
30 Lars van Berkel 42 Pnt

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com