Lars van Berkel vecht door tot het einde en scoort twee punten in GP van Lommel

Lars van Berkel vecht door tot het einde en scoort twee punten in GP van Lommel

Lars van Berkel van het Diga Procross team heeft in de Grand Prix van Limburg twee WK punten weten te scoren. Van Berkel knokte zich door een moeilijk weekend heen en zag dit samen met zijn team beloont worden met een negentiende plaats in de tweede manche.
In de aanloop op de wedstrijd in Lommel had Lars enorm veel werk verzet. Hij wilde er klaar voor zijn omdat hij weet dat dit een hele zware wedstrijd is. Het weekend begon op zaterdagochtend echter met een tegenslag want in de vrije training kwam hij op hoge snelheid ten val en bezeerde hierbij zijn schouder. Na een goede behandeling van fysiotherapeut Willem Jan Koops ging hij in de tijdtraining op pad om een snelle tijd neer te zetten. Dit was een vreemde sessie want na twee ronden kwam de regen met bakken uit de lucht waardoor de gezette tijden niet meer verbeterd konden worden. Lars had al een vrij goede ronde staan en sloot de sessie hiermee af op een achttiende tijd.
Omdat het een tijdje flink had geregend lag het circuit er in de kwalificatieheat zwaar bij. Lars was hier blij mee en bereidde zich vol vertrouwen voor op de heat. Echter toen het starthek viel kreeg hij een tegenslag voor de kiezen want in het gedrang na de start raakte hij in de eerste bocht buiten de baan. Omdat een andere rijder de controle over de motor verloor, schoot deze door een reclamebord en ramde Lars op hoge snelheid. Dit had een valpartij tot gevolg en hierdoor moest Lars van ver uit het achterveld terug naar voren zien te komen. Knokkend voor alles wat hij waard was vocht hij zich gedurende de wedstrijd langs vele rijders en wist er nog een 22ste plaats uit te halen. Lars wist dat zijn snelheid goed was om verder naar voren te kunnen zitten en dit maakte hem hongerig voor de wedstrijddag op zondag!
De weersomstandigheden waren op zondag vele malen beter dan op zaterdag. Wel werd het circuit gedurende de dag loodzwaar en werd het een echte slijtageslag. In de eerste manche pakte Lars een hele goede start en kon net buiten de top tien aan de wedstrijd beginnen. Echter tijdens de eerste ronde sprong hij op de tafelberg naast de baan en verloor hij veel plaatsen omdat het even duurde voordat hij het circuit weer op kon rijden. Helaas was dit nog niet alles want niet veel later week er ineens een rijder van zijn lijn af. Lars probeerde hem te ontwijken maar raakte zijn achterwiel en kwam ten val. Snel sprong hij terug op de motor en begon aan een opmars. Fanatiek rijdend kwam hij naar voren totdat er in een onoverzichtelijke bocht een rijder lag waar niet voor gevlagd werd. Lars kon hem nog maar net ontwijken maar belandde hierbij naast de baan en schoot door een reclamebord. Na deze derde tegenslag ging het rijden niet lekker meer maar toch zette Lars door en passeerde de finishvlag op een teleurstellende vijfentwintigste plaats.
Gebrand op punten stond hij achter het starthek voor de tweede manche. Ditmaal was zijn start minder goed en kwam hij buiten de top twintig uit de eerste paar bochten. Op het loodzware circuit bleef hij vechten tot aan de finish en dit leverde hem met een negentiende plaats twee WK punten op.
Commentaar Lars van Berkel: ‘’Wat een weekend. Ik heb veel dingen meegemaakt maar we hebben niet opgegeven en we zijn er in geslaagd om toch wat punten te pakken. Voor het Diga Procross team zijn dit hun eerste WK punten en ik ben blij dat we deze punten samen hebben weten te behalen. Dit weekend nieuwe ronden, nieuwe kansen in de Grand Prix van Zwitserland. Ik heb twee goede trainingsdagen met het team achter de rug en we gaan ons best doen.’’
In het dagklassement eindigde Lars op een eenentwintigste plaats en in de tussenstand om het wereldkampioenschap bezet hij na de wedstrijd in Lommel de negenentwintigste plaats. Aankomend weekend zal de rijder uit Veghel starten in de Grand Prix van Zwitserland in Frauenfeld.
Daguitslag Grand Prix MX2 in Lommel:
1 Jorge Prado 47 Pnt
2 Pauls Jonass 41 Pnt
3 Julien Lieber 38 Pnt
4 Jeremy Seewer 38 Pnt
5 Thomas Kjer Olsen 34 Pnt
21 Lars van Berkel 2 Pnt
Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Pauls Jonass 589 Pnt
2 Jeremy Seewer 539 Pnt
3 Thomas Kjer Olsen 437 Pnt
4 Benoit Paturel 429 Pnt
5 Julien Lieber 412 Pnt
29 Lars van Berkel 41 Pnt

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com