Lars van Berkel scoort top vijftien plaats in Grand Prix van Portugal

Lars van Berkel scoort top vijftien plaats in Grand Prix van Portugal

Lars van Berkel van het HSF Logistics Motorsport team heeft in de twaalfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Portugese Agueda een top vijftien plaats weten te behalen. Het was geen makkelijk weekend voor Lars want het hele weekend kon hij draai niet vinden op de baan. Na een negentiende plaats in de eerste manche vond hij dan eindelijk zijn ritme in de tweede manche en finishte op een knappe veertiende plaats.

Lars had moeite om aan het circuit te wennen en het duurde lang voordat hij een goed ritme in handen had. ‘’Het rijden ging stroef en ik kon het juiste gevoel niet krijgen op het circuit. In de kwalificatieheat pakte ik een goede start maar omdat ik iets te gretig was bij het passeren gleed ik op het gesproeide circuit weg. Bij de valpartij viel ik met mijn been op de voetsteun maar ondanks de pijn heb ik alles gegeven en ben ik nog teruggekomen naar een twintigste plaats.’’

Met temperaturen rond de dertig graden ging de eerste manche van start. Lars reed lang op een achttiende plaats maar werd toen gepasseerd door Stephen Rubini. ‘’Ik heb alles geprobeerd om hem in de slotfase terug te pakken maar kwam er helaas niet langs en moest genoegen nemen met een negentiende plaats.’’

In de tweede manche had hij al snel een hoog tempo te pakken en kwam van buiten de top twintig helemaal terug naar voren. ‘’Het voelde eindelijk goed op het circuit waardoor ik een hoog tempo kon rijden. Ik finishte als veertiende en sloot hiermee mijn weekend op positieve wijze af.’’

In het dagklassement eindigde Lars op een zestiende plaats. In de tussenstand om het wereldkampioenschap is hij opgeklommen naar de 29ste plaats. Over drie weken gaat het kampioenschap verder op het circuit Loket in Tsjechie.

Daguitslag Grand Prix MX2 in Portugal:
1 Jeremy Seewer 47 Pnt
2 Pauls Jonass 47 Pnt
3 Thomas Covington 40 Pnt
4 Thomas Kjer Olsen 34 Pnt
5 Benoit Paturel 33 Pnt
16 Lars van Berkel 9 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Pauls Jonass 501 Pnt
2 Jeremy Seewer 463 Pnt
3 Thomas Kjer Olsen 377 Pnt
4 Benoit Paturel 363 Pnt
5 Julien Lieber 355 Pnt
29 Lars van Berkel 39 Pnt

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com