Lars van Berkel scoort goed in warme Grand Prix van Lombardije

Lars van Berkel scoort goed in warme Grand Prix van Lombardije

Lars van Berkel van het HSF Logistics Motorsport team heeft in de Grand Prix van Lombardije goed gescoord. Lars vocht voor wat hij waard was en kwam na een valpartij in de eerste manche toch nog als vijftiende over de finish. In de tweede manche deed hij het twee plaatsen beter en kwam moegestreden op een dertiende plaats binnen!

Het was bloedheet in Italie en dit zorgde ervoor dat het afzien was. Met temperaturen rond de veertig graden moest er gecontroleerd omgegaan worden met de krachten. Lars reed een sterke kwalificatieheat waarin hij vanaf een veertiende plaats terug kwam naar een twaalfde positie. ‘’Ik had een goed ritme in handen en zette de aanval in op de elfde man. Helaas kwam ik bij een inhaalmanoeuvre ten val waardoor ik uiteindelijk zeventiende werd. Het rijden was goed, alleen door de valpartij had er een beter resultaat ingezeten,’’ vertelt een realistische Lars van Berkel.

Het circuit lag er op zondag nog zwaarder bij dan op zaterdag het geval was. Ook de temperaturen waren opnieuw hoog. De start van de eerste manche was goed en rond de tiende plaats kon hij aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase lag het tempo net iets te hoog waardoor Lars besloot om zijn eigen tempo aan te houden, wetende dat de manche nog lang zou zijn. Echter in het heetst van de strijd kwam hij met een andere rijder in aanraking en kwam ten val. ‘’Door deze valpartij viel ik helemaal terug naar een twintigste plaats maar ik herstelde goed en heb in de laatste ronde nog alles op alles gezet om Conrad Mewse te passeren. Dit lukte niet waardoor ik genoegen moest nemen met een vijftiende plaats,’’ vertelt een moegestreden Lars van Berkel.

In de tweede manche was hij de hele wedstrijd in gevecht rond de vijftiende plaats. Hij moest tot op het tandvlees in de hitte maar zette goed door en wist op een mooie dertiende plaats over de finish te komen. ‘’Tijdens de sightling lap voelde ik al dat het een zware wedstrijd zou worden. Ik heb alles gegeven en kwam nog aan het achterwiel bij Brent van Doninck en Iker Larranaga. Helaas kon ik ze niet meer passeren waardoor ik als dertiende over de finish kwam.

In het dagklassement eindigde Lars op een twaalfde plaats en is hiermee opgeklommen naar een dertigste plaats in het wereldkampioenschap. Aankomend weekend gaat het wereldkampioenschap verder in Agueda, Portugal.

Daguitslag Grand Prix MX2 in Lombardije:
1 Jeremy Seewer 47 Pnt
2 Pauls Jonass 40 Pnt
3 Thomas Covington 38 Pnt
4 Benoit Paturel 36 Pnt
5 Bas Vaessen 32 Pnt
12 Lars van Berkel 14 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Pauls Jonass 454 Pnt
2 Jeremy Seewer 416 Pnt
3 Thomas Kjer Olsen 343 Pnt
4 Julien Lieber 339 Pnt
5 Benoit Paturel 330 Pnt
30 Lars van Berkel 30 Pnt

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com