Lars van Berkel scoort vijf WK punten in moeilijke Franse Grand Prix

Lars van Berkel scoort vijf WK punten in moeilijke Franse Grand Prix

Lars van Berkel van het HSF Logistics Motorsport team heeft in de negende wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 op het moeilijke circuit van Ernee in Frankrijk vijf WK punten weten te scoren. Lars zat in de eerste manche in een lekker ritme en werkte zich van buiten de top twintig op naar een achttiende positie. Ook in de tweede manche was hij de hele manche in strijd om de punten. In de slotfase wist hij nog twee plaatsen goed te maken waardoor hij opnieuw in de punten op een negentiende plaats over de finish kwam.

Lars startte in de eerste manche net buiten de punten maar kwam na een aantal ronden de top twintig binnen. Van Berkel had een goed ritme in handen en kon daardoor het verschil maken ten opzichte van verschillende rijders die voor hem reden. In de tweede helft van de wedstrijd schoof hij twee plaatsen op en kreeg de aansluiting met twee rijders voor hem. Hij ging in de aanval maar door een foutje moest hij een klein gaatje laten vallen en moest daardoor genoegen nemen met de achttiende plaats.

In de tweede manche vocht de crosser uit Veghel de hele manche duels uit rond de twintigste plaats. De ene ronde reed hij achttiende en dan was hij weer op een eenentwintigste plaats te vinden. Van Berkel was vastbesloten om punten te gaan pakken en zette in de slotfase nog eens alles op alles. Dit zorgde ervoor dat hij nog twee rijders wist te passeren en als negentiende over de finish wist te komen.

‘’Het was een heel moeilijk circuit en daarom ben ik blij dat ik in beide manches punten heb weten te scoren. In de tijdtraining had ik het moeilijk om een hele ronde foutloos te rijden maar in de manches vond ik telkens een fijn ritme. Omdat ik niet in Rusland van start zal gaan, heb ik nu een maand de tijd om te trainen met de HSF motor en zo kan ik me dus optimaal voorbereiden op mijn volgende Grand Prix in het Italiaanse Ottobiano,’’ vertelt een tevreden Lars van Berkel.

In het dagklassement eindigde Lars op een 22ste plaats en omdat hij in het begin van het seizoen niet alle Grand Prix wedstrijden heeft kunnen rijden, staat hij in de tussenstand op een dertigste plaats.

Daguitslag Grand Prix MX2 in Frankrijk:
1 Pauls Jonass 47 Pnt
2 Benoit Paturel 45 Pnt
3 Jeremy Seewer 42 Pnt
4 Hunter Lawrence 34 Pnt
5 Julien Lieber 33 Pnt
22 Lars van Berkel 5 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2 na negen wedstrijden:
1 Pauls Jonass 372 Pnt
2 Jeremy Seewer 330 Pnt
3 Thomas Kjer Olsen 291 Pnt
4 Julien Lieber 282 Pnt
5 Benoit Paturel 265 Pnt
30 Lars van Berkel 16 Pnt

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com