Puike Dutch Masters wedstrijd voor Van Berkel

Puike Dutch Masters wedstrijd voor Van Berkel

Vamo Honda rijder Lars van Berkel reed in de Dutch Masters of Motocross ronde van Harfsen naar een gedeelde zesde plaats. Van Berkel scoorde op het Peppelenbos circuit twee zevende plaatsen.

Teamgenoot Micael Ivanov deed belangrijke wedstrijdervaring op na zijn blessure in de eerste GP. In de tweede manche werd Micael 15de.

Er hing een feestelijk sfeertje rond de druk bezochte tweede ronde van de Dutch Masters of Motocross. Voor de rijders waren de eerste warme temperaturen en de zwaar omloop echter geen pretje! Lars van Berkel had in de eerste manche een erg matige start. De 23-jarige Veghelaar werd net in de top-20 gesignaleerd bij het uitkomen van de eerste bocht. Na drie ronden maakte de Vamo Honda rijder zijn opwachting in de top-10 al. Gaandeweg wist Lars op te klimmen tot de zevende positie. Vuurwerk kwam er echter volop in de slotfase. Met Jago Geerts Geerts, Jed Beaton en Van Berkel op een zakdoek was de strijd om de felbegeerde top-5 er eentje om duimen en vingers bij af te likken! Lars haalde nog het onderste uit de kan maar moest genoegen nemen met de zevende plaats. De drie rijders kwam binnen minder dan één seconde over de finish! De wedstrijd van Ivanov was geen lang leven beschoren. Na een ongewild contact met een andere rijder raakte zijn rechterradiator beschadigde. Verder rijden zat er vervolgens niet meer in voor de jonge Bulgaar.

Van Berkel had een iets betere start in de tweede race. Toch moest hij opnieuw hard aan de bak om terug te komen. Van zijn 15de stelling reed Lars echter vlot naar voor. Ook nu verzorgde de No Fear Energy rijder het spektakel. De toeschouwers kregen een tweede duel met Honda-collega Beaton voorgeschoteld. Beide rijders waren aan elkaar gewaagd maar la 30 minuten en één ronde werd de Vamo Honda rijder weer als zevende afgevlagd. Het verschil met Beaton bedroeg minder dan een halve seconde.

Micael Ivanov startte in de herneming in het midden van het veld. Hoewel hij allesbehalve een zandspecialist is, werkte Ivanov wel een regelmatige race af. Vanop de 24ste plek in de openingsronde bleef de meervoudige Bulgaarse kampioen opklommen. Zo sloot hij zijn dag positief af met een behoorlijke 15de plaats.

Lars van Berkel:
“Het rijden ging goed hoewel ik twee keer geen al te beste starts had. Zeker de laatste twee ronden van de eerste manche waren erg gaaf! Ik was net Hebreteau voorbij voor de zevende plaats en ik kon naar Jed (Beaton) en Jago Geerts toerijden (lachend). Eigenlijk voelde het bijna als een massasprint in het wielrennen! In de tweede manche had ik een iets betere start maar in de eerste twee ronden verloor ik twee plekken. Daarna kawam ik wel in mijn ritme en ik kwam opnieuw in duel met Jed! Enkele keren kon ik mijn motor er langs zetten maar het lukte me niet om ‘m te passeren.”

Micael Ivanov:
“Mijn race was wel oké. Daarmee bedoel ik natuurlijk de tweede want mijn eerste manche was al bijna over nog voor hij was begonnen. Ik had wel een goed gevoel met de baan en ook de motor liep lekker al is zo’n zanderige baan zeker niet mijn ding. Toch ben ik blij dat ik met wat wedstrijdritme in de benen weer naar het WK kan. De baan in Trentino ken ik erg goed en het is wel een leuke omloop, best apart ook met die omgeving. Ik kijk er in ieder geval naar uit om weer aan de start te staan in een Grote Prijs. Mijn doel is om punten mee terug te brengen vanuit Italië.”

MX2 eerste manche
1. Thomas Kjer Olsen, 2. Calvin Vlaanderen, 3. Brian Bogers, 4. Thomas Covington, 5. Jago Geerts, 6. Jed Beaton, 7. Lars van Berkel (Vamo Honda), 8. David Herbreteau, 9. Freek van der Vlist, 10. Roy van Heugten, 11. Magné Klingsheim, 12. Anton Gole, 13. Ruben Fernandez, 14. Kay Ebben, 15. Noud van Kraaij, 16. Dylan Walsh, 17. Michel Schoenmakers, 18. Dovidas Karka, 19. Haakon Mindfreboe, 20. Nick Horsten DNF Micael Ivanov (Vamo Honda)

MX2 tweede manche
1. Brian Bogers, 2. Calvin Vlaanderen, 3. Thomas Kjer Olsen, 4. Thomas Covington, 5. Freek van der Vlist, 6. Jed Beaton, 7. Lars van Berkel (Vamo Honda), 8. David Herbreteau, 9. Ruben Fernandez, 10. Roy Van Heugten, 11. Jere Haavisto, 12. Kay Ebben, 13. Magné Klingsheim, 14. Dovidas Karka, 15. Micael Ivanov (Vamo Honda), 16. René De Jong, 17. Koen Gouwenberg, 18. Noud van Kraaij, 19. Lars Griekspoor, 20. Haakon Mindreboe

MX2 Eindstand Dutch Masters of Motocross Harfsen
1. Brian Bogers 45, 2. Thomas Kjer Olsen 45, 3. Calvin Vlaanderen 44, 4. Thomas Covington 36, 5. Jed Beaton 30, 6. Freek van der Vlist 28, 7. Lars van Berkel (Vamo Honda), 28, 8. David Herbreteau 26, 9. Roy Van Heugten 22, 10. Ruben Fernandez 20, 11. Magne Klingsheim 18, 12. Jago Geerts 17, 13. Kay Ebben 16, 14. Jere Haavisto 11, Dovidas Karka 10, 16. Noud van Kraaij 9, 17. Anton Gole 9, 18. Micael Ivanov (Vamo Honda) 6, 19. René De Jong 6, 20 Koen Gouwenberg 5

Tussenstand Dutch Masters of Motocross na twee ronden
1. Brian Bogers 89, 2. Thomas Kjer Olsen 85, 3. Calvin Vlaanderen 84, 4. Freek van der Vlist 51, 6. Jed Beaton 45, 7. Jeremy Seewer 43, 8. David Herbreteau 42, 9. Lars van Berkel 37 (Vamo Honda), 10. Thomas Covington 36, 11. Roy Van Heugten 32, 12. Miro Sihvonen 31, 13. Simone Furlotti 28, 14. Kay Ebben 22, 15. Ruben Fernandez 21, 16. Jere Haavisto 21, 17. Magne Klingsheim 20, 18. Roan van de Moosdijk 20, 19. Nick Kouwenberg 16, 20. Zach Pichon 15… 28. Micael Ivanov (Vamo Honda) 8

Next Race: 16 April – FIM MX2 World Championship Pietramurata, Italy

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com