Van Berkel doet waardevolle ervaring op

Van Berkel doet waardevolle ervaring op

Vamo Honda rijder Lars van Berkel stond het afgelopen weekend aan start van de Argentijnse GP motorcross als invaller voor zijn teammaat Micael Ivanov. De Grote Prijs van Patagonië was de derde om het FIM Wereldkampioenschap.
Lars Van Berkel doet waardevolle ervaring op
Hoewel Lars 25ste op 39 deelnemers werd, scoorde hij geen punten.

In de voorbereidingswedstrijden gooide de Veghelaar hoge ogen. Doordat-ie er in Zuid-Amerika ‘koud’ in kwam tegenover de concurrentie kreeg hij ’s zaterdags echter te maken met aanpassingsproblemen. Niet alleen moest Van Berkel wennen aan de racemotor van zijn teammaat ook de baan was helemaal nieuw voor hem. Vooraf werd het circuit dan wel beschreven als zanderig, dat bleek in de realiteit toch anders! Een losse bovenlaag bedekte een harde ondergrond terwijl de layout het snelle karakter van de baan nog meer benadrukte.

Zoekend naar de juiste afstelling kwam Lars’ potentieel er niet uit in de tijdstraining. Door een 30ste plaats begon hij zo met een forse handicap aan de kwalificatierace. Toch wist Van Berkel de schade nog te beperken met een 24ste positie op zaterdag.

Op zondag zag de Neuquen baan nabij Villa la Angostura er uit als een plaatje! Voor een enthousiast en talrijk opgekomen publiek was de 23-jarige rijder dan ook vastberaden om er het maximale uit te halen. Opgesteld aan de buitenkant van het starthek reed Van Berkel zijn Honda CRF250R naar een degelijke start. Lars kwam goed vooruit zodat hij na drie ronden al uitzicht had op punten. Helaas verloor hij terrein op de snellere stukken terwijl hij telkens terug kwam op de meer technische secties. Na de eerste race over 30 minuten en twee ronden kwam de No Fear Energy atleet als 25ste over de meet.

De tweede manche kende een zeer gelijkaardig verloop als de eerste. Opnieuw maakte Van Berkel een behoorlijke start. Ook deze keer zat Lars net buiten de top-20. Tot het einde bleef hij doorgaan maar bij het zwart-wit geblokt moest hij vrede nemen met een 23ste plek.

Van Berkel en Vamo Honda kijken nu uit naar hun terugkeer in Europa. Volgend weekend staat immers de openingsronde van de sterk bezette Dutch Masters of Motocross in Oss, Noord-Brabant, op het programma.

Lars van Berkel:

“Natuurlijk kijk ik met gemengde gevoelens terug op deze GP. Afreizen naar Argentinië en hier mogen rijden was echt een fantastische ervaring! Qua rijden had ik best een goed gevoel en ook qua conditie sta ik er goed voor. Aan de andere kant moet ik wel zonder punten terug naar huis. Tegenover andere rijders begonnen we met wat achterstand omdat zij al twee GP’s achter de rug hadden. Het duurde ook even om te wennen aan Micael’s motor hoewel ik m’n eigen vering had meegebracht. Maar nog belangrijker was het algemene niveau van de wedstrijd. Vroeger had je amper 15 permanente rijders aan de start van een overzeese Grote Prijs. Hier was een volledig deelnemersveld met stuk voor stuk snelle jongens!

We hebben gelukkig ook heel wat opgestoken van de Argentijnse GP. Waar we nog moeten aan werken. Het is duidelijk dat het op dit soort van snelle omloop beter moet. Bovendien was het hier voor iedereen lastig om terug te komen als je er niet van in het begin goed bij zat. Ik had gehoopt dat de baan wat technischer zou worden voor de tweede manche maar dat viel tegen. Bij deze ook grote dank aan al mijn sponsors die mijn deelname hier mogelijk maakten. Het was geweldig om hier überhaupt aan de start te staan. Toch ben ik ook blij dat ik zondag nog eens voor eigen publiek kan rijden. Tot in Oss!”

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com