Lars Van Berkel invaller in Argentinië

Lars Van Berkel invaller in Argentinië

Voormalig EMX250 winnaar Lars Van Berkel zal komend weekend zijn teamgenoot Micael Ivanov vervangen in de GP van Argentinië. De Nederlandse Vamo-Honda rijder zou zijn 2017 WK seizoen normaal gesproken pas beginnen in Arco di Trento over een maand. Doordat Ivanov meer rust nodig heeft voor zijn gekwetste duim krijgt Van Berkel de kans om nu al in te vallen.

Voor de Bulgaarse Vamo-Honda rijder Micael Ivanov komt de Argentijnse Grote Prijs nog net te vroeg. Ivanov liep tijdens de eerste WK ronde in Qatar een duimblessure op. Ook voor de tweede wedstrijd van het MX2 Wereldkampioenschap, in Indonesië, werd al onderzocht of Van Berkel kon invallen. Dat was helaas te kort dag. Nu is het dan toch zover voor de 23-jarige Noord-Brabander.

Nadat hij al sterk voor de dag kwam tijdens internationale wedstrijden in Spanje en in eigen land voelt Lars zich klaar om naar Zuid-Amerika af te reizen. Tot dusver verzamelde Van Berkel één zege en drie plaatsen in de vijf races waaraan-ie deelnam.

Ook het voorbij weekend maakte de voormalige top-BMX’er indruk. Lars reed tijdens het ONK MX2 namelijk aan de leiding in beide manches. Telkens moest hij echter aan de kant met een elektronisch probleem. Teleurstellend voor team en rijder maar qua vorm zit het in ieder geval goed. Daarnaast werd er ook puik werk geleverd met het afstellen van de vering op zijn Vamo-Honda CRF250R.

Lars Van Berkel:

“Ik heb er heel veel zin in om in Argentinië te rijden. Fysiek voel ik me goed en het rijden loopt ook lekker. De GP in Neuquen is een prima gelegenheid om te zien waar ik sta tegenover de andere MX2 rijders. Zij hebben er twee WK race op zitten, voor mij wordt het komend weekend de eerste. Ik ben nog nooit in Argentinië geweest maar de ondergrond schijnt nogal zanderig te zijn en de layout van de baan is helemaal top. Patagonië, ik kom eraan!”

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com