Lars van Berkel tweede in ONK Heerde en Galvin Cup

Lars van Berkel tweede in ONK Heerde en Galvin Cup

Vamo Honda-rijder Lars van Berkel mocht het afgelopen weekend op beide dagen plaats nemen op het podium. De rijder uit Veghel werd in de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX2 in Heerde tweede en ditzelfde deed hij op zondag bij de eerste wedstrijd om de Galvin Cup in Boekel.

In Heerde begon van Berkel aan de dag met een vierde tijd in de tijdtraining. Omdat Lars in deze wedstrijd op zijn trainingsmotor reed, moest hij eerst wel even wennen. Bij de start van de eerste manche werd Lars ingesloten en moest hierdoor aan een inhaalrace beginnen. “Ik kon in het begin niet echt in mijn ritme komen en toen viel ik ook nog” aldus van Berkel. Hierna kon Lars een beter ritme opbouwen en baande hij zich op het lastige circuit een weg naar voren. “Toen viel ik helaas weer! Gelukkig had ik het ritme al snel weer gevonden en reed ik op een gegeven moment drie seconden sneller dan de kop van het veld.” Na een manche waarin het niet helemaal mee had gezeten, kwam van Berkel op een zesde plaats over de finish.

In de tweede manche had Lars een slechte start en moest hij van buiten de top 10 aan de wedstrijd beginnen. Vrij snel kwam hij opzetten naar voren en kreeg de vierde plaats in handen. Hier nam van Berkel nog geen genoegen mee en reed door naar een tweede plaats waarna hij het gat met de koploper vrij snel dichtte. “Toen ik bij de koploper aan kwam, ging het mis. Ik dook opeens voorover met een frontflip van de motor af. Toen moest ik met een krom stuur weer verder en dit was zeer lastig. Toen ik van een bult af reed, viel ik weer door het stuur en die heb ik gelukkig nog iets recht kunnen zetten.” Bij het ingaan van de laatste ronde lag Lars derde met een achterstand van 12 seconden op Jago Geerts. Met een rondetijd van 2.07 was de Brabander 13 seconden sneller dan de rest van het veld en deed hij het onmogelijke en werd tweede. Deze tweede plaats en de zesde uit de eerste manche waren goed voor een tweede plaats in het dagklassement.

Gisteren stond de eerste wedstrijd om de Galvin Cup in Boekel op het programma. Hier kwam Lars in actie op een Honda CRF450. De tijdtraining verliep goed en bij de start van de eerste manche kwam Lars als derde door de eerste bocht. Na enige tijd wist hij door te schuiven naar een tweede plaats maar toen was koploper Filip Bengtsson al te ver weg. Lars reed de wedstrijd zonder onnodige risico’s te nemen uit en kwam als tweede over de finish.

Toen het hek voor de tweede keer viel zat Lars opnieuw binnen de top vijf. Hij pakte een goed tempo op de zware baan en wist ook nu weer een tweede plaats te behalen.

Commentaar Lars van Berkel:“ Ik ben op beide dagen tweede geworden en ik heb heel veel meters met de motor kunnen maken, daar ben ik wel heel blij mee.’’

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com