Lars van Berkel op het podium in het Spaans Kampioenschap

Lars van Berkel op het podium in het Spaans Kampioenschap

In Spanje stond vandaag een wedstrijd om het Spaans kampioenschap MX2 op het programma in Alhama de Murcia met aan de start Lars van Berkel van het VAMO Racing Honda team. Gisteren werd de tijdtraining verreden en daar kwam Lars niet verder dan een zesde tijd “De baan was gisteren vrij vlak en zonder sporen. Daardoor ging het rijden niet echt lekker.”

Afgelopen nacht had het in Spanje geregend waardoor de baan er vanochtend nat bij lag en het team besloot om de warming up over te slaan. De eerste manche lag ik rond plek zes na de start en kon ik me gaande weg de race opwerken naar de derde plaats. Het rijden ging niet echt goed want de baan was nog steeds erg modderig door de regen.”

In de tweede manche kwam Lars rond de tiende plaats uit de start maar met een goed ritme kwam hij gedurende de wedstrijd hard terug naar voren en wist op een tweede plaats over de finish te komen. “Het rijden was wel wat beter maar ik had erg veel last van de achterblijvers. Met de derde plaats in de eerste manche en deze tweede plaats ben ik mooi tweede geworden in de daguitslag.”

De wedstrijd in Spanje werd gewonnen door Iker Larranaga met winst in beide manches. Lars zijn teammaat, Michael Ivanov, ,mocht als derde mee naar het podium.

Daguitslag Spaans Kampioenschap in Alhama de Murcia:

1 Iker Larranaga
2 Lars van Berkel
3 Michael Ivanov
4 Sergio Castro Ortega
5 Nill Pons Sola

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com