Lars van Berkel wint internationale wedstrijd Crevilente

Lars van Berkel wint internationale wedstrijd Crevilente

Lars van Berkel van het Vamo Honda Racing Team heeft de internationale wedstrijd in het Spaanse Crevilente weten te winnen. In de eerste manche reed van Berkel aan de leiding maar kwam in de problemen bij het passeren van een aantal achterblijvers en moest daardoor genoegen nemen met een tweede plaats. In de tweede manche domineerde hij vanaf het begin en sloot de manche winnend af.

In de eerste manche wist van Berkel kopstart te pakken en wist al snel een goed ritme op te pakken. Gedurende de manche wist hij een gaatje te slaan van zo’n 6 seconde op zijn naaste belager Ivanov totdat hij tussen de vele gedubbelde rijders terecht kwam. De voorsprong verdween als sneeuw voor de zon en binnen een ronde zat de Bulgaar al aan het wiel bij van Berkel. “Op het moment dat Ivanov aansluiting kreeg werd ik gehinderd door een gedubbelde die mij naar de buitenkant van de baan drukte en kwam Ivanov voorbij.” aldus de Honda-rijder “in de laatste ronde kon ik de motor nog drie keer vrij agressief naast Ivanov zetten maar kwam er niet meer voor bij”.

In de tweede manche was het opnieuw van Berkel die het beste achter het starthek vandaan kwam en de leiding pakte. Het ritme was beter en ook ondervond Lars deze manche weinig hinder van de achterblijvers. Met de overwinning pakte van Berkel ook meteen de dagzege (2-1) voor Ivanov, die de tweede manche als 5e eindigde.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com