Lars van Berkel keert tevreden terug uit Hawkstone Park

Lars van Berkel keert tevreden terug uit Hawkstone Park

Vamo Racing Honda-rijder Lars van Berkel was één van de Nederlanders die zondag aan de start kwam bij de internationale wedstrijd op het prachtige circuit van Hawkstone Park in Engeland. Na het wegvallen van de seizoenopener op het Spaanse Red Sand MX park werd dit voor de rijder uit Veghel zijn eerste wedstrijd van het seizoen.

De eerste manche kende Lars een slechte start maar op het moeilijke circuit ging het rijden steeds beter waardoor hij toch nog terug wist te komen naar een twaalfde plaats. In de tweede manche zat van Berkel er tijdens de start een stuk beter bij. Halverwege de manche kende hij even een mindere periode maar wist toch na een aantal ronden zijn ritme terug te vinden en werd in het wiel van Adam Sterry als negende afgevlagd.

In de superfinale kende Lars opnieuw een slechte start maar wist in de eerste bocht al enkele plekken goed te maken en kwam op een zestiende plaats uit de eerste ronde. Hierna wist Lars zich op te werken naar een twaalfde plaats waar hij geruime tijd MX1 toppers als Gautier Paulin achter zich wist te houden . “Daarna maakte ik bergop een fout en viel ik helemaal stil, toen kwamen zo’n vijf man mij voorbij,” aldus van Berkel. Gelukkig wist de Vamo Honda-rijder zich te herpakken en kon hij in de laatste ronde de strijd nog aan gaan om de veertiende plaats met Bas Vaessen en Freek van der Vlist. Vaessen wist hij te pakken maar de tijd was tekort om ook van der Vlist nog te passeren waardoor hij tevreden moest zijn met een vijftiende plaats.

Alles bij elkaar kijkt Lars terug op een geslaagde opening van het seizoen “de starts waren niet echt goed maar daar ga ik aan werken, verder ging het rijden goed. Ik heb er wel eens slechter op gestaan aan het begin van het seizoen” vertelt een tevreden ogende van Berkel.

Daguitslag Int.wedstrijd in Hawkstone Park:
1 Pauls Jonass 50 Pnt
2 Thomas Kjer Olsen 42 Pnt
3 Thomas Covington 37 Pnt
4 Hunter Lawrence 35 Pnt
5 Jeremy Seewer 34 Pnt
11 Lars van Berkel 21 Pnt

Uitslag superfinale:
1 Max Nagl
2 Jordi Tixier
3 Max Anstie
4 Kevin Strijbos
5 Pauls Jonass
15 Lars van Berkel

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com